Cathal Daniels - Rioghan Rua
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Cathal Daniels - Rioghan Rua FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots Leanjo de Koster

#Tokio l Merrie van Cathal Daniels niet fit genoeg, reservecombinatie aan de start voor Ierland

Algemeen

Minder dan 24 uur voordat de eerste eventingcombinaties de Japanse dressuurring betreden, krijgt het Ierse team een plotselinge klap te verduren. Het paard van Cathal Daniels kwam is niet fit genoeg om te starten en is voor nu teruggetrokken uit de wedstrijd. Austin O’Connor zal Daniels vervangen.

Advertisement

Reserve

De oorspronkelijk uit Cork afkomstige O’Connor zal de 11-jarige schimmel Colorado Blue rijden, die hij bezit met de Salty Syndicate. Cathal Daniels en Rioghan Rua zijn nu de reservecombinate, mocht het veterinaire rapport verbeteren kan de combinatie indien nodig worden ingeschakeld.

Welzijn

“Natuurlijk is dit heel zwaar voor Cathal en voor de eigenaar en fokker van Rioghan Rua, Margaret Kinsella, vooral omdat het zo dicht bij de start van de competitie plaatsvindt”, spreekt de teammanager van Ierland. “We hebben er alles aan gedaan en de merrie alle kans gegeven om er klaar voor te zijn, maar helaas waren we genoodzaakt een beslissing te nemen en natuurlijk staat het welzijn van het paard altijd voorop. We hebben nog steeds een heel sterk team en we kijken uit naar de start van de competitie”.

Bron: Horse Sport Ierland