Alex van Silfhout (links) - Hippo Foto - Dirk Caremans
21/07/2021
Alex van Silfhout (links) - Hippo Foto - Dirk Caremans 21/07/2021 Foto: Dirk Caremans

Alex van Silfhout maakt eerste deelnemer EK dressuur bekend: ‘Die heeft goed geoefend’

Algemeen

Alex van Silfhout vliegt vrijdag samen met zijn olympische dressuurselectie terug naar Nederland. Na de vijfde plaats op de Olympische Spelen in Tokio is er weinig tijd om na te denken. Over iets meer dan een maand staat namelijk alweer het EK dressuur op de agenda.

Advertisement

Wie gaat hij meenemen naar het Duitse Hagen? “Daar ga ik volgende week hard aan werken”, zei Van Silfhout vandaag tegen onze verslaggever in Tokio. “Ik heb al wel een beetje mijn gedachten laten gaan over wie nog een keer in actie zou kunnen komen. En wie kunnen we als goede aanvulling daarop meenemen. Ik denk niet dat het per definitie dezelfde combinaties zullen zijn als hier in Tokio. Maar misschien wel dat er 1 of 2 toch wel fit genoeg zijn om daar ook te rijden.”

Dinja van Liere mee naar het EK

Na de teleurstelling voor Dinja van Liere met de fout in het paspoort van Hermes ging er een streep door de olympische deelname van die combinatie. Met Haute Couture reisde Van Liere mee als reservecombinatie naar Japan. Dinja van Liere zou dan ook een logische keuze zijn voor Van Silfhout op het EK van begin september. “Ja, die kun je opschrijven. Die heeft hier hartstikke goed geoefend”, zegt Van Silfhout met een vette knipoog. “We gaan in de komende weken wel kijken met welk paard ze daar dan gaat rijden.”

Zie ook: bekijk hier ons interview met Dinja van Liere!

Er is geen observatiewedstrijd meer en het EK zal weer in het klassieke format worden gereden: vier combinaties mét een streepresultaat.

Door: Robert Hüsken / Hoefslag