Opening Ceremony 
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
23/07/2021
Opening Ceremony Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 23/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Thomas Carlile trekt Birmane terug: “We voelen ons ontroostbaaar”

Algemeen

De Franse eventingruiter Thomas Carlile trekt zijn paard Birmane (v. Diamant de Semilly) met pijn in zijn hart terug van de Olympische Spelen in Tokio. Karim Laghouag en Triton Fontaine (v. Gentleman IV) vervangen de combinatie.

Advertisement

Spierziekte

“Met pijn in mijn hart kondig ik deze terugtrekking aan”, laat hij via Facebook weten. “Ik wens Karim en Triton Fontaine een geweldige Spelen toe. Ik weet zeker dat samen met Franse team de Olympische titel zo goed mogelijk zullen verdedigen. Ik trek Birmane terug omdat na een galoptraining last kreeg van myositis.” Myositis is een ziekte waarbij spieren ontstoken raken. Dit tast spiercellen aan, waardoor er pijn ontstaat.

Niet acclimatiseren

“Het is geen geheim dat Birmane in het verleden last heeft gehad van deze spierziekte. Het heeft twee seizoenen geduurd om haar klaar te maken voor de Olympische Spelen. Nu glipt deze droom recht voor onze neus uit onze handen We waren van tevoren al gewaarschuwd dat de weersomstandigheden niet optimaal waren. Ondanks alle maatregelen die genomen zijn, kon mijn merrie niet acclimatiseren. We voelen ons ontroostbaar”, schrijft hij emotioneel.

Sterk Frans team

Karim Laghouag sluit zich nu aan bij Olympisch debutant Christopher Six, die aan start komt met Totem De Brecey (v. Mylord Carthago). Daarnaast is ook de ervaren Nicolas Touziant mee. Hij won een gouden medaille in 2004 in Athene en zal in Tokio zijn best doen om er met Absolut Gold (v. Birkhof’s Gragenstolz TSF) nog een te bemachtigen. Ten slotte komt er nog een ander voormalig goud-winnaar mee, namelijk Thilaut Valette. Hij won tijdens de Olympische Spelen in Rio van 2016 een gouden teammedaille. Ditmaal neemt hij zijn paard Qing du Briot (v. Eolien II) mee. 

Bron: De Hoefslag / Facebook / Essentially Sports

Foto: Dirk Caremans HippoFoto.be