© DigiShots
© DigiShots Leanjo de Koster

#Tokio | Twee reservepaarden niet van start, één zaterdag opnieuw gekeurd

Dressuur

Vandaag, één dag voor de dressuur in Tokio begint, werd bekend dat er twee reserve paarden niet zullen starten. Eén wordt zaterdag, nog voordat de wedstrijd begint, opnieuw gekeurd.

Advertisement

Amerika 

Voordat de keuring vrijdag begon, meldde de Amerikaanse federatie al dat hun reservecombinatie, Nick Wagman en Don John (v. Johnson) niet aan de wedstrijd zullen gaan deelnemen. Hij liep, net als Well Done de la Roche van Patrick Kittel, een lichte blessure op. Daardoor zal Amerika zonder reservecombinatie aan de start verschijnen.

“Nadat hij veilig op de locatie in Tokio was aangekomen, liep Don John een lichte verwonding op”, meldde US Equestrian. “Hij laat verbetering zien, maar we hebben alsnog besloten hem terug te trekken. Hoewel hij misschien door de keuring zou zijn gekomen, willen we hem de tijd geven om volledig te genezen.”

Frankrijk

Isabelle Pinto was met Hot Chocolate VD Kwaplas de la Gesse (v. Sir Donnerhall I) reserve voor het Franse team. Op de keuring vandaag werd een lichte onregelmatigheid ontdekt, waarna hij werd terug getrokken. “We merkten dat hij niet goed in zijn vel zit vandaag. Het is minimaal, maar we nemen geen beslissing die het welzijn van de paarden mogelijk in gevaar kan brengen”, aldus Emmanuelle Schramm, technisch directeur.

Portugal

Ook Carlos Pinot zijn Sultan Menezes (v. Duche) werd op de keuring naar de holding box doorverwezen. Ondanks de lichte onregelmatigheid die gezien werd, brengt hij zijn paard morgen nogmaals voor. 

Bron: Dressagenews / Grand Prix Replay

Foto: Digishots