Afbeelding
Foto: privebezit

#Tokio | Dagboek Dinja (2): “Saai is het in ieder geval niet”

Algemeen

Op 23 juli is de opening van de Olympische Spelen in Tokio en de keuring van de dressuurpaarden, op 24 juli begint de Olympische dressuur van de paardensport. Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen. Voor de dressuur is dit Dinja van Liere, met Haute Couture de meereizende reserve

Advertisement



“Saai is het niet meer, maar het voelt nog steeds als vakantie. Met één paard heb ik alle tijd voor mijn normale vakantiebezigheid: veel lezen! Ik lees nu het zevende deel van de zeven Zussen, Storm. Geweldig boek, ik kan het niet makkelijk wegleggen…


Het schema van de training hebben we een beetje aangepast, omdat onze wedstrijden straks ’s avonds zijn. Dat betekent nu de ochtend wat langer in ons appartement blijven, de middag en avond op stal.



Het reizen naar de stal kost zeker een uur. De eventers zijn aangekomen, nog meer Team NL paarden dus bij elkaar. Als ik bij Haute Couture ben, zegt echt iedereen op stal dat ik zo’n verschrikkelijk lief paard heb. Dat is zij ook, een echte knuffelkont. Zij is altijd vrolijk en blij en is de hele tijd van ‘hoofd nieuwsgierig naar buiten’ en van iedereen aandacht vragen. Van aaitjes en knuffels krijgt ze nooit genoeg, een echte knuffelkont. Als ik er ben en haar heb geknuffeld en dan even wegloop om iets uit de kast te pakken, is het onmiddellijk hinniken: ‘hier blijven! We waren nog niet klaar!’.


Behalve de eventers is ook Rieky Young gearriveerd. Ik heb dus een paar keer met haar gereden, heel fijn. Vandaag hebben we voor het eerst even in de hoofdbaan gereden. We mochten als team gezamenlijk 10 minuten de baan verkennen, bij kunstlicht. De baan is nu helemaal aangekleed. De grote tribunes blijven natuurlijk leeg. De dressuurhekjes zijn anders dan de hekjes die wij gewend zijn. Maar daar kijken de paarden even van op en dan is dat ook weer gewoon.



Alle Nederlandse paarden gingen heel fijn. Ze zijn allemaal fit en lopen goed. Geen probleempje te bekennen, gelukkig. Het is een krap schema met alle 60 deelnemers in de wedstrijdbaan, ‘s avonds bij kunstlicht. Vanaf 17.00 uur als de zon weg is, is meteen de temperatuur aangenaam. Wat dat betreft zijn wij wel bevoorrecht t.o.v. andere Olympiërs: ik sprak een hockeyer en die speelt in de warmte. Voor ons is het heel aangenaam. Mijn conclusie: we hebben het goed met elkaar. En Haute Couture wil straks niet meer naar huis met al die aandacht hier!”

Tekst Claartje van Andel

Foto: via Dinja van Liere

Afbeelding
Afbeelding