Algemeen

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 15 juli 2021 12:40

CK Flevoland: veel van hetzelfde

De centrale keuring van Flevoland was vooral veel van hetzelfde, maar dan in positieve zin: bij de driejarige springpaarden bestond de top drie namelijk uit dochters van Arezzo VDL. Bij de driejarige dressuurpaarden stond voor het derde jaar op rij een merrie van stoeterij Sollenburg op kop.

Bijna allemaal Sollenburg

Voor de dressuurpaarden stond als jury in de baan Marian Dorresteijn. Zij werd als voorzitter geflankeerd door Henk Dirksen en Dirk Reijne. Unaniem kozen zij als kampioen bij de driejarige dressuurmerries; Gardenia Sollenburg (Vivaldi uit Luna pref v. Falco) van Adri Zekveld uit Almere. Haar volle een jaar oudere zus, Florence Sollenburg verdiende ‘s morgens tijdens de selectie voor de Pavo Cup al een doorverwijzing naar de halve finale in Ermelo. Deze charmante Gardenia Sollenburg draafde op overtuigende wijze naar een ticket voor de NMK. Hetzelfde gold voor haar stalgenoot, het winnende dressuurveulen, Johanna Sollenburg (Charmeur uit Zantana Sollenburg v. Fidermark). Eerste in de rubriek 4 t/m 7jarige stermerries werd Damanche-STR. Deze merrie uit de moederlijn van het bekende Grand Prix-paard Parzival is gefokt bij J.B.J.M. Streppel uit De Wilp en staat geregistreerd bij L. de Vos uit het Noord-Hollandse Ankeveen en is derhalve geen Flevolands’ paard. Gardenia moest het in de strijd om de kampioenstitel van Flevoland opnemen tegen de nummer twee uit de rubriek 4 t/m 7-jarige stermerries, Fashsion. Deze royaal ontwikkelde vos is een dochter van Belissimo uit de prestatie keurmerrie, Unassion (v. Krack C). Zij is gefokt bij de familie Van der Oord in Schoorl en staat geregistreerd bij H.J Kamphuis in Dronten. Beide merries gaven elkaar weinig toe, maar de jury koos uiteindelijk voor Gardenia.

Driemaal Arezzo VDL

De nummers 1, 2 en 3 bij de driejarige springpaardmerries hadden alle drie Arezzo VDL als vader. Kampioen werd de fraai gelijnde Glinn (uit Laudate ster v. Goodtimes) van Wim van Gurp uit Luttelgeest. Ze scoorde voor haar exterieur 80 punten en voor het springen 75. Omdat de eis voor deelname aan de NMK bij de springgerichte merries minimaal 80 punten is voor het springen, kon de mooie vos helaas niet afgevaardigd worden naar Ermelo. Het kampioensveulen in deze richting, Jackpot (Durango VDL uit Ulona v. Ahorn) wist met zijn optreden wel een doorverwijzing te bemachtigen. Dit goed ontwikkelde hengstveulen is gefokt en staat geregistreerd bij Duofarm BV in Rutten. Edelvrouw II (uit Lavendel keur pref prest v. Goodwill) is gefokt bij Anrike Trip-van IJzeren op Terschelling en staat nu geregistreerd bij Margriet Gnodde uit Emmeloord. De Numero Uno-dochter draafde op makkelijke wijze naar de overwinning bij de 4 t/m 7-jarige merries. In de strijd om de Flevolandse titel moest ze het toch afleggen tegen Glinn. Overigens boekte Margriet een dubbel succes, want het merrieveulen uit Edelvrouw II, Jade van Edelvrouw II (v. Harley VDL) werd in Emmeloord tweede in de rubriek merrieveulens springgericht en mag naar de Nationale Veulenkeuring. De springpaarden werden beoordeeld door Cor Loeffen, Petro Trommelen en Henk Dirksen. Bron: KWPN

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties