Algemeen

  • aangepast 15 juli 2021 11:05

Subtop: Met 70% bereikt Röst-De Groot haar doel

De hoogste dagscore tijdens de vandaag verreden Subtopwedstrijd in Ermelo was voor Gabriëlle Röst-de Groot. Gezeten op haar zelf opgeleide Bibi Vita (v. Discovery) reed ze naar exact 70,00% in de Prix st. George. ‘Dit is echt ongelooflijk overweldigend. Hoe blij kan een mens zijn, ik voel me echt bevoorrecht. Gister heb ik nog een van mijn hondjes in moeten laten slapen en vanmorgen moest ik mezelf echt bij elkaar rapen. Ik had me voorgenomen mijn zinnen te verzetten en gewoon lekker te gaan rijden. Vooral het galopgedeelte met mooie groot en berg op gesprongen wisselseries en de gezette pirouettes leverde hoge punten op. Voorheen had ik best wel moeite met de pirouettes, ze waren te groot of nog niet voldoende in balans gesprongen. Na hard trainen lukte het vandaag en haalden we er zelfs een acht voor.
Voor je winnen
Ik rijd Bibi nog niet zo lang op dit niveau. Ik heb haar vanaf haar vierde jaar en het heeft best tijd gekost voordat ik een beetje de controle had. Ze is erg sensibel. In het Z sprong ze nog alle kanten op. Door vooral niet op te geven, er met je been aan te blijven rijden en aan de voorkant te durven loslaten, is het beter geworden. Ik rijd veel merries en het is toch vaak zo, dat als je ze eenmaal voor je gewonnen heb het ook goed is. Ik les bij Nicole Werner en Tim Coomans. Nicole helpt mij vooral proefgericht en Tim heeft altijd goede tips voor het omgaan met haar sensibele karakter. Thuis helpt mijn man mij regelmatig. Het is natuurlijk best veel, drie trainers, maar ze sluiten super op elkaar aan. Mijn doel was om ooit 70% te scoren in de Prix st. George. Nu moet ik er een nachtje over slapen wat mijn volgende doel zal worden. Wel heb ik het idee dat dit pas het begin is met haar’, aldus Gabriëlle die haar eigen prive-stal runt. Jennifer Sekreve werd met San Siro (v. San Amour) tweede (68,16%). Britt van der Panne en Wendy Fokker namen respectievelijk het witte (64,08%) en blauwe lint (63,75%) in ontvangst. Van der Panne met haar Atink (v. Tuschinski) en Fokker met Black Pearl (v. Polansky).
Linten voor Stal ‘t Hooiland
In de andere Lichte Tour rubriek waarbij een Intermediaire I proef op het programma stond, werd Jaron Verheij eerste (66,58%) met zijn S.H.’s Dutch D-Day (v. Johnson). Tweede werd Ivo Juhrend met eveneens een Johnson-nazaat, en volle zus van de nummer een, S.H.’s Cover Girl. Samen runnen partners Jaron en Ivo Stal ‘t Hooiland in Lieren.
Dindi van den Brink eerste in Zware Tour
In de gecombineerde rubriek voor Grand Prix en Intermediaire II werd Dindi van den Brink met Coolwater Rulana V (v. Van Gogh) eerste. Haar Grand Prix proef leverde 65,20% op. Tweede (63,36%) werd Intermediaire II combinatie Wiep Kwakernaak en Aristarchos (v. Uphill)
Adreo in vorm
In het ZZ-Zwaar was Marie Louise Philipsen-Wynhoven de beste. Met haar twaalfjarige Andreo (v. Sandreo) scoorde ze 68,64%. Chris Epskamp mocht het rode lint (64,79%) in ontvangst nemen. Hij zadelde Wish (v. Riverman). Wendy Askes eindigde met Ella Bella (v. Zizi Top) als derde (62,00%).
NRPS-ponyhengst wint Young Riders rubriek
Met haar NRPS-ponyhengst Woodstock (v. Wengelo’s Ricardo) werd Carlijn Vaessen eerste (65,72%) in de Young Riders rubriek. (CdB) Foto: Digishots Klik hier voor de uitslagen.

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties