Afbeelding

Diederik van Silfhout verdedigt NK-titel met Four Seasons en Rentino

Algemeen
Advertisement
Van 13 tot en met 16 juli wordt op het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het NK Dressuur verreden. Diederik van Silfhout is met Arlando NH N.O.P. (foto) titelverdediger, maar is verkocht. Van Silfhout verschijnt nu met twee andere troeven in de baan. ‘In de Grand Prix rijd ik Four Seasons en Rentino. Beide paarden zijn nog relatief onervaren, maar ze doen het heel goed en zijn super fit. Of alle laatste puntjes al op de i staan dat weten we volgende week’, vertelt Diederik.

Toppers aan de start

Voor het Senioren kampioenschap begint de strijd op vrijdagmiddag met de Grand Prix en staat zondagmiddag de alles bepalende Kür op het programma. Het NK geldt als observatiewedstrijd op weg naar het EK dressuur dat van 21 tot en met 27 augustus in Gothenburg verreden wordt.

Van der Schaft

Bondscoach Rien van der Schaft vertelt dan ook enthousiast dat bijna alle Nederlandse toppers aan de start komen. ‘We hebben een super mooi deelnemersveld aan de start en het belooft dan ook een spannend en sportief mooi kampioenschap te worden. Van de kaderleden ontbreken alleen Patrick van der Meer, Jeannette Haazen en Thamar Zweistra. Die rijden een week later op het beroemde CHIO Aken waar we ook met een sterk team voor de dag willen komen.’ ‘Voor de paarden is het teveel om en het NK, Aken en eventueel een EK te lopen, dus daar hebben we keuzes in gemaakt’, vervolgt hij. ‘Als we naar een kampioenschap gaan willen we zo goed mogelijk presteren, en daar is ons programma op afgestemd.’

Kanshebbers op teamplek

Als grootste kanshebbers voor het EK-team mogen we Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Madeleine Witte-Vrees, Diederik van Silfhout, Adelinde Cornelissen en Emmelie Scholtens aanmerken.

Andere titels

Naast de seniorentitel worden er ook kampioenschappen uitgevochten in de categorieën U25, Young riders, Junioren en para-dressuurruiters. Voor de beste combinaties in de klassen ZZ-Zwaar en Lichte Tour staat deze dagen de KNHS-titel op het spel. KNHS/Hoefslag Foto: DigiShots (archieffoto)