Karen Nijvelt - Elysias
KNHS Indoorkampioenschappen 2017
© DigiShots - Jessica van Herk
Karen Nijvelt - Elysias KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Subtop: Beekdal’s Zilverster overwint faalangst

Algemeen

Met haar Sandros Success (v. Sandro Hit) liet Rachael Ivtsan gisteren in Hulten een fraaie Grand Prix proef zien. Dit leverde de combinatie 63,20% op en een oranje lint. In deze gecombineerde rubriek met de Intermediaire II werd Saskia Timmermans-Melis tweede. Zij scoorde met Beekdals Zilverster (v. Rubels) 62,50% in haar Intermediaire II proef.

Advertisement

Saskia vertelt trots over haar 13-jarige schimmel: ‘Hij scoorde zelfs zevens voor de piaffe en dat is heel knap van hem. ‘Witte’ zoals ik hem noem, is maar een gewoon paard en moet leren zichzelf los te laten. Ik heb nu het idee dat het kwartje valt en hij wat losser wordt in zijn lijf. Nu mag hij dat ook wat meer laten zien in de zijgangen en verruimingen. Hier werk ik samen met mijn trainer Johan Rockx aan.’

Faalangst

‘Ik heb het idee dat Witte af en toe best wel last heeft van faalangst. Hij moet ervan overtuigd raken dat hij het best kan. Toch doet hij altijd wel zijn best. Ik wil pas met hem over naar de Grand Prix als hij het vertrouwen heeft en hij los in zijn lichaam blijft tijdens de proef.’

Gevallen voor zijn blik

‘Witte kocht ik als driejarige van een kennis. Ik ben echt gevallen voor zijn blik. Hij was toen net zadelmak. Tot de Z2 ging het eigenlijk heel gemakkelijk. Daarna merkte ik dat hij het moeilijk vond. Ik ben heel trots op hem dat we al zo ver gekomen zijn’, aldus Timmermans die naast de werkzaamheden op haar eigen pension- en dressuurstal, ook regelmatig bij springt in het melkveebedrijf van haar man.

Nijvelt in bloedvorm

In de Lichte Tour rubrieken was Karen Nijvelt heer en meester. Vorige week was Karen Nijvelt al op dreef met drie paarden. Ook deze week was het weer raak. Met Elysias (v. Jazz) won ze de Prix St. Georges en met Caramba (v. Hemmingway) de Intermediaire I. Ze won de De Prix St. Georges met een persoonlijk record van 73,82%. Ook de derde plaats was voor Nijvelt. Dit keer maakte ze haar rentree met Bite the Built (v. Showtime). De score kwam uit op 67,43%. Het rode lint (68,88%) ging naar Mandy Wilms met El Ganador (v. Estobar) In de Intermediaire I werd Karen eerste met Caramba (v. Hemmingway). De proef leverde 67,11% op.

Veel winstpunten in ZZ-Zwaar

In de vier ZZ-Zwaar rubrieken die in Hulten verreden werden, startten in totaal 29 combinaties. Slechts zes combinaties behaalden geen score boven de 60%. De hoogste score was voor Judith Evers-van Loon met Effort (v. Adamo M). Zij reed exact 66% bij elkaar. In de andere drie rubrieken waren de oranje linten voor Chantal van Lanen (64,50%) met Cidamorka (v. Jazz), Stefanie Hoeks (64,71%) met Dubai (v. San Remo) en Nicole Heunen (65,86%) met Spielberg’s Ciske (v. Spielberg). (CdB) Foto: Digishots Klik hier voor alle uitslagen.