Sanne Thijssen met Sara Galotière
Sanne Thijssen met Sara Galotière Foto: Equitext

Sanne Thijssen verliest Sara Galotière tijdens CSI Liverpool

Algemeen
Advertisement
Sara Galotière van Sanne Thijssen is niet meer. Tijdens een rankingproef op het CSI4* Liverpool Horse Show maakte de elfjarige merrie een vreemde sprong over de voorlaatste hindernis. Na de landing kon ze niet meer op het rechter achterbeen staan.

Goed mis

Sanne steeg meteen af en schermen werden rondom het paard gezet. De paardenambulance en dierenartsen waren meteen ter plaatse. Het was duidelijk dat het goed mis was met het been en Sara werd uit haar lijden verlost.

Verklaring van organisatie

In een verklaring van de organisatie van het evenement was te lezen: ‘Tot onze grote spijt en verdriet delen we mee dat Sara Galotière is ingeslapen.’ Voorzitter Nina Barbour: ‘Onze gevoelens en medeleven gaan uit naar Sanne en haar team, de familie Thijssen en iedereen rondom het paard.’

Opvallende combinatie

De amazone reed de Ideal de la Loge-dochter sinds maart dit jaar. Ze had de teugels overgenomen van de Spanjaard Carlos Lopez-Fanjul Tariere. In hun tweede internationale optreden, in Kronenberg, was het duo tweede in de Medium Tour-finale. Sanne was een opvallende combinatie met de kleine felle vosmerrie, die langzamerhand in de hogere rubrieken werd ingezet. Vele malen viel het duo in de prijzen en in een 1.50m in Lier afgelopen maand gingen ze er met de winst vandoor.

‘Zwaarste manier om je paard te verliezen’

Sanne schreef op haar facebook: ‘Ik denk dat dit de zwaarste manier is om je paard te verliezen. Sara was een echte vechter en deed altijd haar opperste best. Ook als ze vanuit stilstand over een dikke oxer moest, ging ze dóór. Ze heeft nog nooit geweigerd. Zelfs in deze laatste ronde in Liverpool gaf ze nog alles voor me. Dank je Sara! Je bent nu een grote ster in de hemel...’ Horseandhound/Hoefslag Foto: Equitext   [adrotate group=”57”]