Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero
Jumping Amsterdam 2018
© DigiShotsMarc Houtzager - Sterrehof's Calimero
© DigiShots
Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero Jumping Amsterdam 2018 © DigiShotsMarc Houtzager - Sterrehof's Calimero © DigiShots Digishotsfoto: Digishots

JA: Grote Prijs naar Marc Houtzager

Algemeen
Advertisement
Een lang parcours met 14 hindernissen, waarbij het bewaren van balans, op tijd terugnemen en gas geven, het kunnen verruimen en verkleinen een sleutelrol speelden. Ook bij de 59ste editie zou de lauwerkrans van de Grote Prijs van Jumping Amsterdam niet zomaar uitgedeeld gaan worden. Na een spannende eerste ronde en barrage ging deze uiteindelijk naar Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam De Reve).

Eerste nul

De eerste nul mocht uitgedeeld worden aan de als tweede startende, maar in de Grote Prijs debuterende Kevin Jochems. Hij stuurde Captain Cooper (v. Namelus R) foutloos rond, daarbij werd er nog wel een balk flink getoucheerd maar deze bleef op haast miraculeuze wijze bovenin liggen.

Meer Nederlanders

Voor veel ruiters leek de driesprong een maatje teveel. Het zou dus nog even duren eer de tweede foutloze ronde gereden zou worden. Michel Hendrix mocht zich aansluiten bij het selecte nulgezelschap met zijn vosruin Baileys (v. Indoctro). Michael Greeve was uiteindelijk met zijn Whitney Bb (v. Nabab de Reve) het snelst foutloos. Frank Schuttert, oud-winnaar van de Grote Prijs, wist met de hengst Chianti’s Champion (v. Champion Du Lys) eveneens foutloos te blijven. Met nog negen combinaties wist Houtzager met Sterrehof’s Calimero als laatste ook al het hout boven te laten, waardoor de barrage met vijf foutloze Nederlanders een louter Nederlands en mannelijk strijdtoneel ging worden.

Debuterende Jochems

De debuterende Jochems mocht als eerste van start, ging mooi van start maar ging op de dubbelsprong nat en kreeg daar later nog een extra balk bij. Daarmee sloot hij zijn eerste Amsterdamse Grote Prijs af met 8 strafpunten. De eerste foutloos te kloppen tijd werd neergezet door Hendrix. Met zijn KWPN-gefokte Baileys kwam hij met 41,81 seconden over de finishlijn. Schuttert was met 40.14 seconden ruimschoots sneller en zou dat uiteindelijk ook blijven, maar hield niet al het hout boven en zakt daardoor weg naar plaats vier.

Houtzager

Houtzager was de enige nog die Hendrix van die eerste plaats weg kon houden. Halverwege het parcours leek hij al sneller en het belangrijkste: De combinatie foutloos. Hij ging uiteindelijk met 41.30 seconden over de finishlijn. Daarmee werd Marc Houtzager overtuigd de winnaar van de Grote Prijs. Michel Hendrix mocht zich als tweede opstellen en Michael Greeve (42.16s) als derde.   Klik hier voor de uitslag Foto: DigiShots
Marc Houtzager - Sterrehof's Calimero
Jumping Amsterdam 2018
© DigiShotsMarc Houtzager - Sterrehof's Calimero
© DigiShots