Afbeelding
Foto: Digishots

Subtop: ‘U25 rijden zou een droom zijn die uitkomt!’

Algemeen
Advertisement
Voor Vera van Verre was de subtopwedstrijd in Sneek gisteren een groot succes. Met twee paarden nam zij deel aan de Prix St. Georges en uiteindelijk wist zij beslag te leggen op de eerste en de tweede plaats in deze rubriek.

Pas de tweede keer

‘Over beide paarden was ik heel tevreden. Met het paard C’est la Vie (v. Florencio) werd ik tweede en had ik nog wat kleine foutjes. Dit paard was een tijdje niet mee geweest en het was ook pas de tweede keer dat we Lichte Tour reden. Ook voor Change Faith (v. Valdez), het paard waar ik mee won, was het pas de tweede keer in deze klasse. Hij liep een foutloze proef en voelde fijn aan. We hadden hoge cijfers voor de keerwendingen en het stap gedeelte.’

U25 het doel

Vera vertelt verder: ‘Cest la Vie heb ik zelf opgeleid naar dit niveau. Change Faith liep op Z niveau toen hij bij ons kwam maar doordat dit paard behoorlijk groot is hebben we de tijd genomen om hem rustig op te leiden. Het doel is om dit paard nu rustig verder te trainen voor de U25 en hij lijkt ook veel aanleg te hebben voor de piaffe. Dat zou echt een droom zijn die uitkomt! Mijn andere paard C’est la Vie staat te koop. Ik ga volgend jaar Criminologie studeren in Rotterdam en dan heb ik helaas geen tijd meer om twee paarden te trainen’ aldus een blije Vera.

Angelique Vroom ex aequo tweede

Angelique Vroom- Grooteboer eindigde ex aequo op de tweede plaats met Domingo (v. Lord Loxley). De combinatie reed eveneens naar een score van 61,47%.

ZZ Zwaar voor Stefan Passchier

Stefan Passchier wist beide ZZ Zwaar proeven op zijn naam te schrijven met Google (v. Gribaldi). In de eerste proef wist hij de rubriek op zijn naam te schrijven met een score van 66,57% en in de tweede proef deed hij dit met een percentage van 64,71%. Ook de tweede plaats was in beide proeven voor dezelfde amazone. In de eerste proef zat er nog een gat van 2% tussen Lisanne Veenje en haar Friesen Exklusiv Wirdmer, in de tweede proef zat zij Stefan Passchier op de hielen en reed zij de nakomeling van Beart 411 naar 64,36%.