Algemeen

  • aangepast 15 juli 2021 09:24

Subtop: Ellen van Gastel en Blitz winnen in Abcoude

Vandaag stond in Abcoude bij Stal Willig weer een subtop wedstrijd op het programma. Ellen van Gastel wist met Blitz (v. Negro) beide ZZ Zwaar proeven op haar naam te schrijven.

Pas kort een combinatie

Ellen vertelt: ‘Ik heb vandaag fijn gereden, zeker de eerste proef. We vormen pas drie maanden een combinatie en de afwerking kan nog veel beter maar voor nu was dit wel een proef die laat zien waar we op dit moment staan. Wel heb ik het gevoel dat we samen nog veel verder kunnen groeien en dat we een stijgende lijn te pakken hebben. Hij heeft een goede draf met een scherp achterbeen. In de galop heeft hij veel aanleg om te sluiten, hetgeen duidelijk zichtbaar wordt in het gemak waarmee hij pirouettes kan draaien. De tweede proef was iets minder, hij werd iets vermoeider en toen moest ik er harder aan werken waardoor er wat foutjes in slopen.’

Blitz houdt van werken

Ellen die zelf ook subtop jureert weet kritisch naar zichzelf te kijken: ‘Ik probeer mijn eigen proef te analyseren en er naar te kijken alsof ik het niet zelf ben. Deze beoordeling geeft aan waar de knelpunten zitten en helpt mij verder in de training. Ik train hem overigens niet zelf zeven dagen in de week. Blitz is niet van mijzelf maar van een lesklant. Het was de bedoeling om met hem buiten te rijden en om deel te nemen aan wat wedstrijden maar daar is hij nog wat scherp voor. Absoluut geen slecht karakter want buiten rijden is zeker mogelijk maar hij geniet nu duidelijk van de extra uitdaging die hem geboden wordt. We genieten van het werk en hij lijkt veel talent te hebben!’

Nummers twee ZZ Zwaar

Ellen wist te winnen met scores van respectievelijk 65,21% en 63,64%. In de eerste proef was het rode lint voor Joyce van Schaick die met Royal Heritage (v. Royal Blend) 64,71% bij elkaar reed. De tweede plaats in de tweede proef kwam met 61,21% op naam van Mandy Ribbens- Meulenbroek en Chipendale (v. Upperville).

Wendy Fokker wint Prix St Georges

In de Prix St Georges reed de meerderheid van het deelnemersveld geen 60%. Wendy Fokker wist de overwinning op te eisen met Black Pearl (v. Polansky). Zij deden dit met een percentage van 65,37%. Zij werden met 65,07% op de voet gevolgd door Mylene Spaak en Ziteldo (v. Royal Dance).

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties