Algemeen

  • aangepast 15 juli 2021 09:10

FEI: Geen Wereldruiterspelen in 2022

De FEI heeft dat zaterdag tijdens de General Assembly in Bahrein besloten dat de Wereldruiterspelen  in de huidige vorm ophouden te bestaan. Er had zich nog steeds geen geschikte kandidaat had gemeld om het evenement in 2022 te organiseren. Elke discipline in de paardensport krijgt nu weer zijn eigen WK op senioren-niveau.

World Equestrian Games

In 1990 werden de World Equestrian Games voor het eerst georganiseerd en vervolgens iedere vier jaar gehouden. De ‘WEG’ was een keer in Nederland, in 1994 in Den Haag. In september van dit jaar was in Tryon (Verenigde Staten) voorlopig de laatste editie van de Wereldruiterspelen. Het evenement kende behoorlijk wat organisatorische problemen, maar werd ook dwarsgezeten door de orkaan Florence. Daardoor kon onder meer de kür op muziek bij de dressuur niet verreden kon worden.

Endurancewedstrijd

Daarnaast werd de endurancewedstrijd halverwege afgelast. Dat had vooral de maken met de weersomstandigeheden. Een paard moest worden ingeslapen,  meer dan de helft van de paarden die deelnam aan de afgelaste wedstrijd moest op een kliniek worden verzorgd. Dat ging om meer dan vijftig paarden. Bron: KNHS / Hoefslag Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties