Afbeelding

FEI-voorzitter Ingmar De Vos unaniem herkozen

Algemeen
Advertisement
De Belg Ingmar De Vos is voor een nieuwe termijn van vier jaar herkozen als voorzitter van de Federation Equestre Internationale FEI. Vier jaar geleden trad hij aan als voorzitter. De Vos volgde in 2014 Prinses Haya van Jordanië op.

Nationaal afgevaardigden

De Vos is oud-secretaris-generaal van het FEI en voorzitter van de Belgische federatie, de KBRSF. Dinsdag brachten 133 nationaal afgevaardigden hun stem op hem uit. De Vos werd eerder dit jaar ook gekozen als lid van het Internationaal Olympisch Committee.

Verbeteringswerk

‘Hoewel we reeds een grote stap voorwaarts hebben gemaakt, staat ons nog steeds heel wat verbeteringswerk te wachten’, zei De Vos toen hij zich eerder dit jaar opnieuw verkiesbaar stelde. ‘Ik hoop dat ik mijn werk en toewijding kan voortzetten voor het FEI.’ De verkiezing vond plaats tijdens de FEI General Assembly in Manama (Bahrein). Het is de eerste keer sinds 2002 dat de voorzitter unaniem werd gekozen. De Vos is de dertiende voorzitter sinds de oprichting van de FEI in 1921 en de vierde die daarnaast ook lid is van het IOC.

Enerverende tijden

‘Ik geloof in onze sport, onze federatie en in het potentieel daarvan,’ zei De Vos in zijn speech. ‘Dit zijn enerverende tijden voor de paardensport. We groeien, onze aanhang wordt diverser en er zijn zeven verschillende disciplines die we mogen promoten.’ Het sleutelwoord is ‘samen’ denkt De Vos. ‘Samen kunnen we onze sport doorontwikkelen en nieuwe sporters, supporters en sponsors aantrekken. Mijn grootste prioriteit is om de saamhorigheid te vergroten, want alleen zo kunnen we de sport naar een hoger niveau tillen.’ Bron en foto: FEI