Excellent Dressage Sales
Excellent Dressage Sales Foto: Persbericht

Joep Schellekens: ‘Excellent Dressage Sales kreeg nog nooit zoveel reacties’

Algemeen
Advertisement
De internationale dressuurwereld toont veel interesse voor de paarden van Excellent Dressage Sales. Dit blijkt nadat de eerste foto’s en video’s van de paarden die onder de hamer gaan werden gepubliceerd. In het verleden werden er niet zo veel paarden geselecteerd als de komende editie, die plaats vindt op 30 maart in Hooge Mierde. ‘Nog nooit kregen we zo veel reacties,’ vertelt mede-organisator Joep Schellekens. Schellekens vormt samen met Tim Coomans, Nico Witte, Joop van Uytert en Eugène Reesink het team achter EDS.

‘Toppaarden trekken meeste aandacht’

‘We hebben goede paarden voor elke doelgroep. Het zijn natuurlijk vooral de toppers die de meeste aandacht trekken. Charming Lady (v. Painted Black) bijvoorbeeld, die tijdens Jumping Amsterdam boven de 75% scoorde met Jeanine Nieuwenhuis, dat is een lot uit de loterij.’ Inmiddels groeit het aantal succesvolle sportpaarden die via Excellent Dressage Sales zijn verkocht gestaag., Een deel van de collectie van de aangeboden paarden dit jaar is al gepubliceerd, de rest wordt aankomende week bekend gemaakt. Naast de Grand-Prix en elitemerrie Charming Lady wordt ook het Grand-Prix paard Cynosa (v. Tuschinski) onder de hamer gebracht. Kavira (v. Franklin) werd reservekampioen op de Nationale Merriekeuring van het KWPN en werd 6e in de VSN Troffee. Zij wekte met haar deelname niet minder belangstelling op dan bovengenoemde Grand-Prix paarden.

Voor ieder wat wils

Excellent Dressage Sales biedt ook veel talentvolle hengsten en ruinen aan. Een daarvan is Lamborghini (v. High Five US). Hij werd eerder deze maand in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo en is goedgekeurd in Mecklenburg. Het EDS-team biedt dit jaar 42 paarden aan. Hieronder vallen enkele op Prix St. Georges, ZZ- en Z-niveau uitgebrachte dieren. Daarnaast gaan er ook jonge paarden onder de hamer, die er mogelijk voor zorgen dat bezoekers met een ‘koopje’ huiswaarts kunnen keren. Op zaterdag 30 maart vindt Excellent Dressage Sales plaats op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Op woensdag 27 maart is de presentatie, die vrij toegankelijk is.   Bron: Persbericht Foto: EDS