Algemeen

Emmelie Scholtens - Desperado CHIO Twente 2019 © DigiShots (Foto: Digishots)
  • aangepast 14 juli 2021 18:05

Sponsorcontracten getekend voor EK Rotterdam op EK-Gala

Maandagavond vond in Rotterdam het EK-Gala plaats. Qatar Airways heeft daar een sponsorovereenkomst getekend voor het naderende FEI Europees Kampioenschap en hebben Van Donge & De Roo, Deloitte en Maison van den Boer hun sponsorcontract verlengd. Ook werd tijdens het EK-Gala een 3D-geprint paard geveild voor maar liefst € 12.900. Deze opbrengst komt ten goede aan de maatschappelijke projecten van Werken als een Paard.

Blij met betrokkenheid

“We zijn erg blij met de betrokkenheid van het bedrijfsleven bij ons evenement’, zegt algemeen directeur Fred Rozendaal. ‘En het mooie is dat de EK’s niet alleen worden omarmd door onze Title Partner Longines en onze trouwe CHIO Rotterdam sponsors, maar dat ook nieuwe sponsors zich aan de EK’s hebben verbonden. We hopen er natuurlijk op dat deze nieuwe partners het CHIO Rotterdam gaan ondersteunen op weg naar het 75 jarige jubileum van het evenement in 2023’.

Qatar Airways

‘We zijn verheugd dat we dit jaar sponsor zijn van de Longines FEI Europese Kampioenschappen. Dit is een evenement dat de betrokkenheid van Qatar Airways in de internationale sportwereld benadrukt,’ zegt Margreeth Kappert, Commercial Mananger Qatar Airways Nederland. ‘Wij verbinden ons graag aan zo’n premium evenement. Daarbij is de paardensport een belangrijk element in Qatar’s geschiedenis en cultuur. Deze traditie is onderdeel geworden van Qatar Airways. Onze cargo afdeling heeft een reputatie opgebouwd voor het vervoeren van ‘s werelds meest kostbare paarden. We vervoeren hen met grote zorg en comfort naar al onze bestemmingen ter wereld. Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om als sponsor aan te sluiten’.

Sponsorbokaal

De jaarlijkse Sponsorbeker, die dit jaar voor de 25ste keer werd uitgereikt, is dit jaar overhandigd aan Hans den Ouderdammer van Rotterdam Topsport. Niet alleen is Rotterdam Topsport al jarenlang betrokken bij het CHIO Rotterdam, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de toewijzing en de organisatie van de Europese Kampioenschappen in Rotterdam.

3D-paard

De basisschoolleerlingen die deelnemen aan het programma ‘Werken als een Paard, Na School’ hebben in april een les aangeboden gekregen door 3D Robot Printing. Tijdens deze les kregen ze uitleg over hoe afval kan worden hergebruikt doormiddel van de 3D-Robot. Van het verzamelde afval, zoals PET-flessen, heeft 3D Robot Printing een aantal kunstpaarden gemaakt. De opbrengst van deze paarden komt ten goede van de maatschappelijke projecten van Werken als een Paard.

Voorbereidingen

‘De voorbereidingen voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen lopen voorspoedig’ zegt Fred Rozendaal. ‘We werken daarbij nauw samen met de FEI, het ministerie van VWS en de gemeente Rotterdam. We gaan de komende weken veel van ons laten horen. Natuurlijk via de media maar ook op verrassende plaatsen in de stad.’ Bron: persbericht Zie ook: Sanne Voets ambassadeur EK Rotterdam: ‘De organisatie neemt onze discipline serieus’

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties