Algemeen

Paul Estermann - Castlefield Eclipse Furusiyya FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots
  • aangepast 14 juli 2021 17:55

Zwitserse springruiter Paul Estermann beboet wegens dierenmishandeling

De Zwitserse springruiter Paul Estermann heeft een voorwaardelijke geldboete gekregen vanwege ernstige  dierenmishandeling. Estermann zou in 2016 een van zijn springpaarden ernstig letsel hebben toegebracht. Het Zwitserse dagblad Blick publiceerde vorig jaar foto’s van de ernstige verwondingen van een paard, waarvan vermoed wordt dat het om zijn olympiadepaard Castlefield Eclipse gaat. St-Georg waarschuwt dat het om zeer schokkende beelden gaat.

Striemen en zwellingen

Op de foto’s zijn bloedende striemen en zwellingen op de buik te zien. Die zouden het resultaat zijn van zweepslagen door de 56-jarige Paul Estermann. De Tsechische groom Zdenek Dusek deed daarop aangifte tegen de springruiter en leverde foto’s van de verwondingen bij de politie in. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Estermann ‘herhaaldelijk met een dressuurzweep gewelddadig en buitensporig uitgehaald naar de flanken en onderbuik van het paard’. Daarmee zou hij een beter ‘trainingsresultaat’ hebben willen bereiken. Daarnaast zou ook sprake zijn van de mishandeling van een tweede paard.

Voorwaardelijke geldboete

Voor zijn daden kreeg Estermann een voorwaardelijke geldboete opgelegd. Daartegen is de springruiter in beroep gegaan. Het hoger beroep komt voor de rechtbank in Willisau. De Zwitserse paardensportfederatie SVPS benadrukt dat de springruiter onschuldig is totdat de zaak door de rechtbank is behandeld. Estermann was vorige maand nog actief voor het Zwitserse team tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Daar kwam hij aan de start met zijn andere troef Lord Pepsi. Zie ook: ‘Paul Estermann onschuldig tot het tegendeel is bewezen’ Bron: St-Georgpferdewoche.ch Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties