Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grote versoepelingen coronamaatregelen voor de sport

Algemeen

Vrijdagavond maakten demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge bekend dat er vanaf 26 juni weer flinke versoepelingen plaats kunnen vinden, waarbij 1,5 meter de norm blijft. Dat betekent voor de paardensector ook goed nieuws. De mondkapjesplicht vervalt, mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden en vanaf 26 juni mogen er weer wedstrijden worden georganiseerd voor iedereen. Ook is publiek toegestaan als er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Medio augustus kijkt het kabinet wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden.

Advertisement

Hiermee vervallen veel maatregelen die in meer of mindere mate de afgelopen 1,5 jaar golden in de paardensector. De belangrijkste maatregel die overblijft is dat volwassenen vanaf 18 jaar, 1,5 meter afstand moeten houden en dat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen houdt. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

Versoepelingen

Voor evenementen gelden nu nog andere regels. Houd hiervoor de website van de organisator van het betreffende evenement in de gaten. De KNHS heeft alle versoepelingen op een rijtje gezet.

Bron: KNHS

Foto: Shutterstock