Afbeelding
Foto is privebezit van Wendy Koekoek.

Start herontwikkeling Draf- en Rensport complex Duindigt

Algemeen

Een team van deskundigen start met het opstellen van een Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor een nieuw te ontwikkelen paardensportcomplex. Dit complex gaat de draf- en rensport in Duindigt behouden en zal dienen voor de hippische top-, breedte- en recreatiesport. 

Advertisement

In de afgelopen twee jaar is een plan ontwikkeld om de paardensport in Duindigt voor lange termijn te behouden en versterken. In het plan staat dat de draf- en renbaan op zijn huidige plek blijft bestaan. Dat betekent dat de landschappelijke open vlakte dus niet verloren gaat.

Disciplines

Daarnaast wordt de draf- en renbaan van nieuwe gemakken voorzien zodat ook spring-,  dressuur-, polo-, endurance-, en eventing sport gebruik kan maken van de locatie. De kwaliteit van de faciliteiten geeft ruimte voor zowel de top- als de breedtesport en is daarmee uniek in Nederland.

Voor de operationele zaken binnen de draf- en renbaan is Maurice Westerwoudt aangesteld. Hij heeft ervaring binnen topsport organisaties en -evenementen. Hij was ondermeer verantwoordelijk voor zowel de bouwcoördinatie als de operationele activiteiten van het nieuwe ADO stadion in Den Haag.

Hotel & restaurant

Buiten de sportfaciliteiten gaat men op het huidige terrein van draf- en renbaan Duindigt een nieuw hoofdcomplex bouwen. Hier komt een nieuwe tribune met verschillende paardenfaciliteiten, gecombineerd met een hoogwaardige hotel- en restaurantvoorziening. Verder wordt de mogelijkheid van de bouw van een aantal woningen onderzocht, eventueel als ‘short-stay’ woningen bij het hotel. Tevens onderzoekt men of er parkeergelegenheid mogelijk is, met een nieuwe ontsluiting vanaf de doorgaande Landscheidingsweg.

Deze nieuwe voorziening is belangrijk voor de lange termijn van (inter)nationale activiteiten van de paardensport in het westen van het land en zal ook toegankelijk zijn voor bewoners en gebruikers van het omliggende gebied.

Stedenbouwkundig Programma van Eisen

Een team van deskundigen is gestart met het opstellen van een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE), in samenwerking met de gemeente Wassenaar. Hierin staan de verschillende beleidskaders, het programma en de ruimtelijke gevolgen beschreven. Over het SPvE zal binnenkort participatie plaatsvinden met omwonenden en belanghebbenden.

Bron: Persbericht

Foto: Privefoto Wendy Koekoek