Afbeelding

Brigitte Boss ontwikkelt sculpture Totilas: “Niet vanzelfsprekend”

Algemeen

Zondagmiddag vond de officiële onthulling van het sculpture van Totilas, gemaakt door Brigitte Boss, plaats. Tevens maakte Boss bekend dat ze een exemplaar gaat schenken aan het KWPN-centrum, zodat het voor iedereen te bezichtigen is.

Advertisement

Ondanks dat Boss internationaal bekend staat vanwege haar sculpturen van paarden, was het voor haar niet vanzelfsprekend om er een van Totilas te maken. Niet omdat ze niet durfde, maar omdat ze er moeite mee had zo’n bekend paard te gebruiken voor haar creativiteit.

Nicole Werner

“De vraag om Totilas vast te leggen kwam regelmatig naar boven. In eerst instantie voelde ik weerstand, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat het veel mensen plezier op zou kunnen leveren”, vertelt Boss.

“Ik vond de manier waarop hij het publiek inkeek na zijn proef altijd opvallend. Ik vroeg Nicole Werner hoe zij hem het liefst verbeeld zou zien worden. Zij stond namelijk erg dichtbij. Nicole omschreef hetzelfde moment, en dat nam alle twijfel bij me weg.”

Toegankelijk

De intentie van Boss was om een tastbare herinnering aan Totilas te maken, die toegankelijk is voor veel mensen. “Daarom heb ik besloten om een exemplaar aan het KWPN te schenken, zodat iedereen die het KWPN-centrum bezoekt even terugdenkt aan deze legende.” De sculpture zal binnenkort te zien zijn in de hal van het KWPN-kantoor.

Bekijk hier foto’s van het sculpture

Bron: KWPN / Facebook

Foto: Remco Veurink