Algemeen

Foto: Remco Veurink
  • aangepast 30 juni 2021 07:38

Special Olympics nationale spelen

Nog een paar weken en dan starten de Special Olympics Nationale Spelen 2014 in Fryslân. Van 13 t/m 15 juni bezoeken in totaal 2.000 sporters met een verstandelijke beperking én hun 750 coaches de speelsteden Heerenveen en Sneek. Ook meer dan 90 ruiters uit heel Nederland zijn aanwezig in speelstad Sneek. Er wordt dressuur gereden in drie verschillende proeven.

Spetterende openingsceremonie

Op vrijdagavond 13 juni beginnen de Nationale Spelen 2014 met een geweldige openingsceremonie in het Abe Lenstra Stadion, gepresenteerd door Ellen ten Damme. Naast Ellen ten Damme betreden ook Danny de Munk, Lange Frans, Syb van der Ploeg en Charly Luske het podium. De Johan Willem Friso kapel, drum en showfanfare Advendo en tweehonderd kinderen van verschillende dansscholen in Friesland werken ook mee aan de openingsact.

Sportprogramma voor 16 sporten

Op zaterdag 14 zullen de wedstrijden worden gespeeld ter voorbereiding op de finales van zondag 15 juni. De sporters konden zich inschrijven voor de sporten: atletiek, badminton, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, korfbal, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen. De wedstrijden beginnen op de zaterdag en zondag rond 10.00u en gaan door tot uiterlijk 16.00u.

Sluitingsceremonie

Zondagmiddag 15 juni om 17.00u gaat de sluitingsceremonie van start in het Abe Lenstra Stadion. Na het doven van de vlam en het strijken van de vlag is het einde van de Nationale Spelen 2014 in zicht. De Special Olympics vlag zal nog wel symbolisch overgedragen worden aan de organisator van de Nationale Spelen 2016 die tot die tijd geheim blijft.

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal €˜fitter', het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Dit gaat niet zonder de hulp van de hoofdsponsors van Special Olympics Nederland AEGON en Rabobank, de maatschappelijke parToeners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij en natuurlijk de vele eventsponsors die de Nationale Spelen 2014 mogelijk maken. KNHS/Hoefslag

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties