Algemeen

  • aangepast 29 juni 2021 23:52

Blog Stan van Eijk: ‘Pechdag voor het Nederlandse team’

De Nederlandse rijders hebben tijdens de laatste internationale wedstrijden laten zien dat we allemaal goed en €˜constant' mee kunnen komen in het marathononderdeel, vertelt Stan van Eijk in zijn blog voor Mensport vanuit Lipica. Zaterdag wilde het helaas niet zo lukken. We hadden de pech dat er bij één van de paarden van Tom Engbers, die de beste dressuurscore van het Nederlands team had gereden, een schrammetje geconstateerd werd door de jury en hij werd uit de wedstrijd genomen. Dat houdt in dat niet alleen zijn marathonuitslag vervalt, maar ook de dressuurscore. Teamlid Tristan Verheijen viel in hindernis vier van de wagen. Dat kost veel tijd én veel strafpunten. Hij kon de wedstrijd gelukkig wel uitrijden, maar een goede klassering zat er niet meer in en hij zakt dus een heel eind weg in het klassement. Erg jammer, want de medaillekansen van het Nederlandse team zijn nu wel verkeken.

Uiterste best

De eerste zeven hindernissen reed ik, met hier en daar een klein stuurfoutje, wel vloeiend en met de juiste concentratie, maar bij hindernis acht ging ik teveel nadenken. Ik wilde geen balletje laten vallen, dus reed ik misschien wat te voorzichtig. Ik ben wel flink omhoog gegaan in het klassement: van de 26e naar de 9e plaats!

Vaardigheid

Zondag hebben we de vaardigheid als laatste onderdeel. Er valt nog niets zeggen over de moeilijkheidsgraad van de proef, want bij internationale wedstrijden mag je pas anderhalf uur voor de eerste starter gaan verkennen. Er is dus ook nog geen tekening beschikbaar. ‘s Ochtends lopen er tachtig rijders en de bondscoaches tegelijk in de ring. Dat lijkt veel, maar zonder grooms zoals in de nationale wedstrijden wel gebruikelijk is. Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen om foutloos en binnen de tijd te rijden en dan zien we wel wat de rest van de rijders doet! Het thuisfront leeft erg met ons mee. Mijn vriendin Claudia onderhoudt de contacten via de telefoon, zodat ik me volledig kan focussen op de wedstrijd. Dat is wel zo fijn!  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties