Afbeelding

Herman Kroon benoemd tot erelid van de Kroonmenners

Algemeen
Advertisement
Herman Kroon is door zijn mennersvereniging de Kroonmenners benoemd tot erelid. De vereniging wilde Herman, na al zijn jaren van inzet, op deze manier duidelijk maken dat zij hem zeer waarderen.

Paardrijles in de avonduren

Herman Kroon begon vroeger als klein ventje bij Eb de Ruiter, melkventen/schillen ophalen en in de avonduren pony/paardrijles geven. Al gauw werd duidelijk dat er een speciale band was tussen paarden en Herman.

Dressuur, springen en crossen

Vele succes volgoeden voor Herman in de sport. Hij heeft alles gedaan: springen, dressuur of crossen. Niets was gek genoeg. Maar hij heeft ook vele ruiters naar een hoger niveau gebracht, onder anderen bij de Haatlandruiters Vollenhove en bij de Deltaruiters. De beroemde achttallen zijn vele malen Nederlands kampioen geworden. Of ponykampen met dertig á veertig kinderen, nergens draaide Herman zijn hand voor om.

Mennen met vierspan pony’s

Toen werd het tijd om te mennen, met de oude wagen zonder rem wist Herman met zijn vierspan pony’s nog sneller de hindernissen door te gaan dan de concurrentie. Hij behaalde hierin ook vele prijzen. In 2001 werd er “even” een menvereniging opgericht, die Hermans achternaam draagt. Vanaf het begin is Herman erbij betrokken. Alweer 16 jaar geleden! Veel meegemaakt. Vaak met een lach, soms met een traan. Altijd anderen helpen om beter te worden, tips geven, en met raad en daad bijstaan. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=753397011519648&set=a.399552110237475.1073741833.100005480686525&type=3 Bron: Facebookpagina van de Kroonmenners Foto: Shutterstock