Wout Liezen met een van zijn merries, niet de mishandelde merrie foto: Het Showpaard
Wout Liezen met een van zijn merries, niet de mishandelde merrie foto: Het Showpaard

Merrie van bekende sponsor mishandeld

Algemeen
Advertisement
De merrie die bruut mishandeld is, liep in de wei van de bekende menpaard- en tuigpaardliefhebber Wout Liezen, die naam maakte als sponsor van diverse paardenevenementen.

Flinke jaap

Bij Liezen buitelen woede en machteloosheid over elkaar heen na de ontdekking dat de merrie Charming slachtoffer werd van dierenmishandeling. “Toen ik ‘s ochtends het weiland in kwam, ontdekte ik een ‘flinke jaap’ aan de achterkant van het paard. Zo’n veertig centimeter lang en zes centimeter diep, ik heb direct de politie en de dierenarts gebeld. Hier is een maniak aan het werk geweest”, zegt de scheepswerf-eigenaar uit Wanneperveen die een enorme liefhebber is van menpaarden maar vooral van tuigpaarden.

Dierenarts

De merrie heeft pijnstillers en ontstekingsremmers gekregen en staat nu onder behandeling van een dierenarts. Deze komt haar om de twee dagen controleren. Liezen legt uit dat de dierenarts ervoor gekozen heeft, de wond niet te hechten maar om het van binnenuit dicht te laten groeien. “Als het wordt gehecht, is er een kans dat het binnenin gaat ontsteken. Dat willen wij natuurlijk niet hebben.”

Veel verontwaardiging

Liezen ontving na de mishandeling veel reacties uit het dorp én uit de paardenwereld. “Het heeft tot enorme maatschappelijke verontwaardiging geleid, met name op Facebook.” Volgens hem zijn er geen signalen dat de ‘gek’ na de mishandeling ook ergens anders heeft toegeslagen. De mishandeling in Wanneperveen moet zijn gebeurd tussen zaterdag 16 juni rond 16.30 uur en zondag 17 juni rond 11.30 uur. Hij deed na de ontdekking aangifte bij de politie. “De collega’s van de dierenpolitie hebben dit in onderzoek”, aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Duizend euro beloning

De politie heeft na de aangifte buurtonderzoek gedaan en een oproep op sociale media geplaatst, maar dit heeft nog niet geleid naar de dader. Omwonenden hebben weinig gezien. “Wij hopen dat mensen zich nog melden”, wenst ook de politievoorlichter. Wout Liezen looft duizend euro uit voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van de dader(s) die de merrie zo toetakelden. “Die machteloosheid is vreselijk”, zegt hij. “Je kunt niks doen om de paarden te beschermen. Binnen zetten in de zomer is geen optie.’’ Bron: De Stentor Foto: Wout Liezen met één van zijn merries, niet de mishandelde merrie.