Algemeen

Anne Marijn Kok (r) en Ijjou Mohammed (l), vlak voor de finish op het EK Endurance voor de jeugd. (foto: Marijke Visser)
  • aangepast 29 juni 2021 22:00

Anne Marijn Kok presteert op EK Endurance Jeugd

Gisteren werd in het Italiaanse Pisa het EK Endurance voor de Jeugd verreden. Anne Marijn Kok reed met El W Dora een goed afgewogen wedstrijd, daarmee is ze op een 13e plaats geëindigd.

Warmte

De deelnemers van het EK Jeugd vertrokken om zes uur in de ochtend voor een 120 kilometer lange wedstrijd, die verdeeld was in vier lussen. In Italië was het niet zo extreem warm als in Nederland, dankzij de zorg van de onmisbare grooms zijn alle Nederlandse paarden zeer goed uit de wedstrijd gekomen.

Lakeman tevreden over Kok

Bondscoach Jarmila Lakeman vertelt over de rit van Kok: ‘Anne Marijn heeft perfect gereden. Ze heeft de wedstrijd mooi opgebouwd en afgesloten met een nette laatste ronde met een gemiddelde van ruim 20 kilometer per uur waardoor ze op een totaal gemiddelde kwam van 18.83 km/uur. Imke Lamsma heeft iets rustiger gereden, maar is inmiddels ook goed gefinisht.’

Imke Lamsa

Tweede Nederlander was Imke Lamsa, zij werd 20e met een gemiddelde snelheid van 15.99 km/uur. De overige drie Nederlandse deelnemers, Nanke Kramer, Puck van der Lugt en Ijjou Mohamed zijn uit de strijd, daarmee heeft Nederland geen team aan de finish. Bron: KNHS

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties