Algemeen

© DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 21:22

Geld voor onderzoek dankzij schrappen ledenpassen

Een Canadese ruitersportvereniging heeft besloten geen ledenpassen meer uit te delen. Het geld dat daarmee wordt bespaard, gaat naar een goed doel. Ontario Equestrian heeft meer dan 22.000 leden. Door deze geen lidmaatschapsbewijs meer te overhandigen, wordt 30.000 dollar (ruim 26.000 euro) bespaard.

Spijsvertereing bij paarden

Het geld wordt overgemaakt aan Equine Guelph, dat zich richt op onderzoek naar de spijsvertering van paarden. Twee medewerkers van het Ontario Veterinary College doen onderzoek naar de darmflora van paarden. Dr. Luis Arroya ontwikkelt een kunst-darm om er zo achter te komen hoe het microbioom (micro-organismen) van een gezond paard eruit ziet.

Aandoeningen bij paarden

Volgens zijn collega Dr. Scott Weese is het niet altijd eenvoudig om dergelijk onderzoek te bekostigen. €˜En het is juist zo belangrijk om inzicht te krijgen in voorkomende aandoeningen bij paarden.' Weese is zelf bezig met onderzoek naar de mest van gezonde paarden, die hij een jaar lang intensief onder de loep neemt. Het doel hiervan is onder meer om de invloed van de seizoenen in kaart te brengen en het effect van verschillende rantsoenen te meten. Het geldbedrag dat Ontario Equestrian bespaart door geen ledenpassen meer uit te reiken, zal worden ingezet om middels onderzoek het welzijn van paarden te verbeteren. Bron: Horse & Hound Foto: archief

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties