Algemeen

Jean Pierre KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots (Foto: Digishots)
  • aangepast 29 juni 2021 20:58

Tuigpaardfokker Bep Bon overleden

Op 19 maart is de bekende tuigpaardfokker Bep Bon op 87 jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum overleden. Bep Bon werd in 2003 Tuigpaardfokker van het Jaar. De momenteel aan het verrichtingsonderzoek deelnemende hengst Jean Pierre komt uit de stam van Bep Bon.

Fokker van het jaar

Niet het aantal successen maar de wijze waarop de Fokker van het Jaar het KWPN-fokdoel in praktijk weet te brengen. Is een passage uit het protocol behorende bij de benoeming van Bep Bon tot Fokker van het Jaar 2003. Het protocol licht verder toe dat de grootse fokkerijprestaties van de kleinere fokker. Die met slechts enkele merries fokte, hem tot Fokker van het Jaar maakten. Bep Bon begon zijn fokkerij met de Irak-dochter Olanda en door met het juiste fokkersinzicht steeds voor prestatiehengsten te kiezen bouwde hij een zeer succesvolle en ijzersterke foklijn op waaruit vele beste keuringsmerries en concourspaarden zijn voortgekomen. Het zijn er vele maar een heel bekende merrie is wel de keur preferente prestatie merrie Justina, een dochter van Renovo. Die als driejarige kampioen was bij de stermerries op de UTV. Nico Calis bracht vele paarden uit de stam van Bon uit op de concoursvelden en dat leverde talrijke prachtige successen op.

Verrichtingsonderzoek

Maar de fokkerij van de altijd gedreven en zeer deskundige fokker is nog zeer actueel: de door Annemiek Calis gefokte hengst Jean Pierre (v.Avion Pierre), die momenteel aan het verrichtingsonderzoek deelneemt, komt uit Bustina (ster van Vikking) en zij is een telg uit de stam van bijzonder succesvolle tuigpaardfokker Bep Bon. Bron: KWPN Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties