Algemeen

foto: Remco Veurink (Foto: Remco Veurink)
  • aangepast 29 juni 2021 20:57

Francisca den Elzen: “Ik wilde het even aftasten, maar het ging top!”

Francisca den Elzen heeft met haar Albrechtshoeve Lars de eerste competitiewedstrijd van de KNHS Witte Van Moort Para Men Trophy gewonnen. In Exloo pakte de menster direct de leiding in de dressuur. De combinatie was daarna ook de beste in de marathon en afsluitende vaardigheid, waardoor ze overtuigend de eindzege opeiste. Jacques Poppen met PP werd tweede en Ingmar Veneman, die een thuiswedstrijd reed, derde.

Leren van Chardon

Francisca den Elzen won vorig jaar goud met het team en individueel op het WK Para mennen en ook in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy was ze al meerdere malen de beste. “Meedoen op een evenement zoals in Exloo, waar ook een internationale wedstrijd wordt verreden, is super,” vertelt ze. “Iemand als IJsbrand Chardon rijdt daar ook, daar kun je ook nog eens heel veel van leren door te kijken hoe hij aan het werk is.” De pony van Den Elzen liep ‘super goed’. “Vrijdag in de dressuur ging het al heel fijn, hij liep heel mooi constant ook in de aanleuning. In de marathon heb ik op een paar plaatsen iets langere lijnen gekozen, het was voor ons toch de eerste wedstrijd van het seizoen en ik wilde het even aftasten, maar het ging top. In de vaardigheid waren we foutloos en binnen de tijd, dus beter kon eigenlijk niet.”

Gezond houden

Het doel voor volgend jaar is het WK. “Dus ik wil dit jaar gebruiken om alles nog een beetje te verbeteren. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk om de pony zo gezond mogelijk te houden. Albrechtshoeve Lars is nu 10 jaar en voor mij een topper. Het is een hele harde werker, hij wil altijd gaan. Soms is hij bijna te ijverig.” Den Elzen won ook al veel met haar andere troef Bart Blom. Beide pony's staan bij Francisca thuis in Drouwenerveen op een steenworp afstand van Exloo. Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy Exloo: 1. Francisca de Elzen, 104.15 punten 2. Jacques Poppen, 131.84 punten 3. Ingmar Veneman, 138.06 punten Bron: KNHS Foto: archief Remco Veurink

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties