Algemeen

Eventing (Foto: Remco Veurink)
  • aangepast 29 juni 2021 20:56

Video-onderzoek naar ongevallen bij eventingsport

De afgelopen jaren loopt het aantal ongelukken in de eventingsport steeds meer op. Britse onderzoekers hopen met het analyseren van videobeelden het risico op ongelukken met zowel ruiter als paard te verminderen. “Het doel van het onderzoek is het evalueren van een succesvolle sprong,” zegt Dr. Jaime Martin, een van de hoofdonderzoekers. “Met onze bevindingen kunnen parcoursbouwers een beter ontwerp voor de crosshindernissen maken.”

Video's

Het onderzoek wordt geleid door de School of Animal, Rural and Environmental Sciences aan de Nottingham Trent University. De onderzoekers analyseren videobeelden die zijn verzameld door de website An Eventful Life. Ze zijn gemaakt tijdens internationale wedstrijden op gras in Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.  Zo’n miljoen sprongen worden onder de loep genomen. “Dit project biedt nieuwe mogelijkheid om reeds bestaand videomateriaal te analyseren om de veiligheid en coaching te verbeteren”, legt Martin uit. “Eventing is een spannende sport die wereldwijd aan populariteit wint, maar we moeten het veiliger maken voor paard en ruiter. Dat is ons doel.”

Visuele vermogen

Dr. Carol Hall en professor David Crundall werken ook mee met het onderzoek. Crundall is gespecialiseerd in het kijkgedrag van mensen, met name dat van voertuigbestuurders. Hall is gespecialiseerd in de waarneming en het visuele vermogen van paarden, zij bestudeert ook het visuele gedrag van de ruiters. Bron: Horsetalk Foto: Remco Veurink

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties