Piggy French op de Wereldruiterspelen in Tryon, waar ze Quarrycrest Echo uitbracht
© DigiShots
Piggy French op de Wereldruiterspelen in Tryon, waar ze Quarrycrest Echo uitbracht © DigiShots

Badminton Horse Trials: onverwachte overwinning voor Piggy French

Algemeen
Advertisement
Een onverwacht einde aan de Badminton Horse Trials: Oliver Townend heeft zijn koppositie uit handen gegeven. Een balk en wat tijdfouten van Townend zorgen dat Piggy French de overwinning pakt. De amazone is dolgelukkig met haar eerste Badminton-overwinning en haar merrie Vanir Kamira.

‘Geen kans’

Het verschil tussen Townend en French bedroeg slechts 0,3 strafpunten. “Om eerlijk te zijn, besef ik me nog niet dat dit echt zo is. Ik kan het gewoon niet geloven. Toen ik deze ochtend het parcours liep dacht ik ‘geen kans’. Ik had verwacht dat Vanir er twee balken af zou springen, maar het is echt een fantastische merrie. Thuis had ze dit parcours nooit foutloos gesprongen, ik kan dit echt niet geloven.”

Uitslag

Het is niet het eerste succes van de combinatie Vanir Kamira en French, in 2017 werden ze al tweede in Burghley. Vorig jaar werden ze vijfde in Burghley, maar wisten ze de cross in Badminton niet tot een goed einde te brengen. Dit jaar stond de amazone op een vierde plek na de dressuur, met een foutloze cross wist ze te klimmen naar plek twee. Ze behaalde in deze cross slechts 0,8 strafpunten. Townend werd tweede met Ballaghmor Class en Cristopher Burton maakte met Cooley Lands het podium compleet. Klik hier voor de volledige einduitslag. Lees ook: Badminton Horse Trials: Oliver Townend houdt de leiding vast na cross-country Bron: Hoefslag/The Irish Field