Ingrid Klimke - SAP Hale Bob Old
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Ingrid Klimke - SAP Hale Bob Old FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

EK Eventing: Duitsland leidt klassement, Nederland zevende na dressuur

Algemeen
Na het eerste onderdeel van het Europees Kampioenschap Eventing in het Duitse Luhmühlen staat het Nederlandse team op de zevende plek in de landenwedstrijd. Beste Nederlander in het individuele klassement is Tim Lips op de zesde plaats. Duitsland staat in de landenwedstrijd op de eerste plaats, voor Finland en Oostenrijk.

Duitsland een en twee

De eerste plaats van de Duitser is geen verrassing. Twee Duitse combinaties staan individueel op de eerste èn op de tweede plaats. Michael Jung noteerde met zijn fischerChipmunk FRH (v Contendro) een score van maar liefst 79,1 procent (20,9 strafpunten). Jung kreeg de 11-jarige Chipmunk FRH (v. Contendro) eerder dit jaar onder het zadel nadat de ruin eerder zeer succesvol was onder de eveneens Duitse Julia Krajewski. Jung troefde met zijn score in Luhmühlen zijn landgenote en Grand Prix dressuuramazone Ingrid Klimke af. Haar proef met SAP Halle Bob OLD (v Helikon XX) leverde een score van 77,85 (22,2 strafpunten op). De derde plaats wordt ingenomen door de Britse Laura Collett, die na de eerste dressuurdag donderdag de leiding nam in het klassement.

Resultaten voor Nederland

Tim Lips en Bayro leverden met een score van 74,03 procent (26 strafpunten) het beste resultaat voor Nederland. Ook Laura Hoogeveen kwam vrijdag in de ring. Zij kreeg voor haar proef met Wicro Quibus N.O.P.  67,7 procent (32,3 strafpunten). Zaterdag wordt in Luhmühlen de cross verreden, zondag staat het springen op het programma Zie ook: Ilonka Kluytmans: '˜Het parcours van het EK is fantastisch gaaf!' Bron: Hoefslag Foto: archief Digishots