Tim Lips - Herby (v. Zirocco Blue VDL) Renswoude Horse Trials
Tim Lips - Herby (v. Zirocco Blue VDL) Renswoude Horse Trials Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie

Selectie WK Jonge Eventingpaarden bekend

Algemeen

adrotate group="120"

Advertisement
Het is bekend welke paarden voor Nederland naar het WK voor Jonge Eventingpaarden afreizen. Twee zesjarige en drie zevenjarige paarden vormen de delegatie die ons land vertegenwoordigt in het Franse Le Lion d'Angers.

Herby

Bij het kampioenschap van de zevenjarigen komt Tim Lips aan de start met Herby (v. Zirocco Blue). De voshengst is in eigendom van Eef Hamers, maar zij rijdt hem niet zelf.  "Een goed paard heeft nou eenmaal een goede ruiter nodig, en dat zie ik in Tim Lips. Mijn paarden: Herby, twee 5-jarigen en een 3-jarige, staan bij Tim op stal. Zo is onze samenwerking eigenlijk tot stand gekomen", vertelde ze aan Hoefslag.

KNHS-Talententeamleden

In zijn categorie krijgt Lips gezelschap van twee KNHS Talententeamleden. Sanne de Jong neemt Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef) mee. De Jong won ook al twee keer eerder het KWPN-kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden. Tevens reed de combinatie vorig jaar al mee aan het WK, toen bij de zesjarigen. Collega-teamgenoot Nina de Haas neemt Houdini (v. Dakar VDL) mee naar het WK. De Haas werd dit jaar nog derde op het Nederlandse Jeugdkampioenschap Eventing.

Geen Nederlanders

De Nederlandse afvaardiging van de zesjarige paarden moet het doen zonder in Nederland gefokte paarden. Merel Blom rijdt de in Duitsland gefokte Crossboarder Radar Love (v.Diarado). Adriaan Smeulders mag met de schimmel Ekow (v.Esteban xx) van start. Deze combinatie wist recent in Varsseveld het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden te winnen. Bron: KNHS / Hoefslag Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie