Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Paard gewond door paniek om truckrun UPDATE

Algemeen
Advertisement
Een paard is het afgelopen weekend gewond geraakt doordat hij in zijn trailer in paniek raakte om een truckrun. De auto met trailer moest van een verkeersregelaar wachten, waardoor de combinatie precies in de stoet terecht kwam.

Toeterende vrachtwagens

De eigenaresse Zjurima van Eesteren was met haar paard in de trailer onderweg van het Zuid-Hollandse Berkenwoude naar de manege in Schoonhoven. "Er was een truckrun en ik vroeg aan de verkeersregelaar of we door mochten, omdat we een paard in de trailer hadden. Hij lachte me uit en zei me dat ik maar 20 minuten moest wachten", vertelt ze aangeslagen.

Vast onder stang

Door de herrie van de truckrun, een lange stoet toeterende vrachtwagens, raakte haar paard flink overstuur. "Ze had het dak eruit gesteigerd en lang zelf onder de stang. Haar been en hoofd waren gewond. Ze wilde steeds opstaan, maar de stang zat nog vast. Ik was totaal in de paniek. Alleen de politie was erbij, maar die konden niets doen. We moesten op de brandweer wachten. Gelukkig heeft de eigenaresse van de stal waar mijn paard staat direct geholpen. Ik had een paniekaanval en kon alleen maar huilen. Zij heeft de stang losgemaakt zodat mijn paard weer kon opstaan."

Verkeerde inschatting

"De wonden op haar been konden niet gehecht worden. Op haar hoofd heeft ze schaafwonden, maar dat komt ook weer goed. Het lijkt er op dat we nog geluk hebben gehad. De organisatie van de truckrun moet nog wel contact met mij opnemen, zodat we dit gezamenlijk kunnen oplossen. Dit is een verkeerde inschatting van de verkeersregelaar en daar zijn zij verantwoordelijk voor." Bron: De Hoefslag Foto: archief