Algemeen

Foto: Jacob Melissen
  • aangepast 29 juni 2021 19:40

Pikeur Rick Ebbinge 'Ruiter van het jaar'

De 35-jarige draverpikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg (Noordoostpolder) is verkozen tot '˜Ruiter van het Jaar'.  De verkiezing van deze eervolle titel vindt ieder jaar plaats voorafgaand aan Indoor Brabant, dat op donderdag 12 maart van start gaat. De commissie die de titel uitreikt bestaat uit Anky van Grunsven (voorzitter), Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Wereldkampioen Beroepspikeurs

Rick Ebbinge heeft de verkiezing te danken aan een uitzonderlijk succesvol jaar 2019. Absoluut hoogtepunt is het behalen van het Wereldkampioenschap voor de Beroepspikeurs. Het was voor het eerst dat een Nederlander deze wereldtitel veroverde. Unaniem verkoos de commissie Ebbinge daarom tot '˜Ruiter van het Jaar'.

Grote omvang

Naast Ebbinge maakten ook Bram Chardon en Sanne Voets kans op de titel. Doorslaggevend bij de keuze voor Ebbinge was volgens het juryrapport dat hij de wereldtitel veroverde in een sport die wereldwijd van veel grotere omvang is dan de vierspansport. "Tijdens het Wereldkampioenschap liet hij gerenommeerde kampioensrijders, die hun sport veelal onder gunstiger omstandigheden kunnen beoefenen, achter zich." Bijzonder noemt de jury het ook dat de WK-titel voor het eerst in vijftig jaar naar een Nederlander ging. "Ook zijn zesde achtereenvolgende nationale titel, de winst in de Duitse Derby met Velten von Flevo en zijn onwaarschijnlijke buitenlandse winscore onderstrepen, dat Rick in een aanhoudende reeks van succesvolle jaren is uitgegroeid tot een van de grootheden in de vaderlandse drafsport." Rick is de vijfde drafsportvertegenwoordiger die de verkiezing voor deze eretitel wint. Het volledige juryrapport vind je hier. Alle voorgaande winnaars van de Ruiter van het jaar-verkiezing vind je hier. Foto: Jacob Melissen

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties