Algemeen

Konikpaard stckfoto (Foto: Remco Veurink )
  • aangepast 29 juni 2021 19:38

Probleem met ondervoede Konikspaarden ook in Duitsland

In de Oostvaardersplassen hebben de Konikspaarden het niet makkelijk door een gebrek aan voedsel. Nu blijkt dat ook in een Duits natuurgebied dezelfde taferelen afspelen als hier in Nederland. De Konikspaarden in het natuurgebied Speicherkoog in Holstein zijn zwaar ondervoed en verscheidene zijn al overleden.

Frontlader

Op de site van Boyens-Medien is een foto te zien waarop een zwaar ondervoed paard niet meer de kracht had om zelf op te staan en met een frontlader verplaatst werd. In de afgelopen weken zijn al een merrie en drie veulens gestorven. Het slechte weer en de vele regen spelen een rol, maar vooral het voedseltekort is funest voor de paarden.

Erbarmelijk

Natuurliefhebber en fotografe Ulrike Bohle stelt: "De paarden hadden veel eerder bijgevoerd moeten worden. Ook zijn hun hoeven er heel slecht aan toe. Hier had ook al lang naar gekeken moeten worden. De paarden leven echt in een erbarmelijke toestand. Als er niet snel iets gebeurt klaag ik Speicherkoog aan wegens dierenmishandeling."

Inteelt

De Konikspaarden wonen sinds 2004 in het natuurgebied. De groep bestond toen uit twee hengsten en acht merries. Er zouden maximaal 30 paarden in het gebied gaan verblijven. Inmiddels leven er tussen de 70 en 75. Dinsdagmiddag staat een crisisoverleg bij Speicherkoog op de agenda. Bron: De Hoefslag/ Boyens-Medien    

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties