Algemeen

Marieke van der Putten - Glock's Federleicht KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 18:59

Coronamonitor: Vertrouwen ondernemers groeit

Uit een onderzoek van 'FNRS-KNHS Partners in Paardrijden'  blijkt dat het vertrouwen van de ondernemers in het doorkomen van de coronacrisis gestegen is. Daarentegen is het vertrouwen van de verenigingen juist gedaald. Momenteel heeft 2,2% van de ondernemers er geen vertrouwen in dat ze door de crisis komen en 5,26% van de verenigingen. Dit was eerder nog 10,4% voor de ondernemers en 2,8% voor de verenigingen.

Buffers

Aan het begin van de crisis gaf 28,7% aan voldoende financií«le buffer te hebben, tijdens de laatste meting is dit percentage gestegen naar 56,4%. Ten opzichte van de laatste monitor is dit een stijging van 7,3%. De problemen met de liquiditeit zijn iets afgenomen naar 7% onder verenigingen (t.o.v. 9,8% in de vorige uitvraag).

Versoepeling

Toen de maatregelen voor de jeugd t/m 18 jaar versoepeld werden, is 37,3% van de verenigingen en 64,7% van de ondernemingen gelijk open gegaan. Nadat bekend werd dat de regels voor volwassenen ook versoepeld waren, opende 30,5% van de verenigingen en 17,6% van de ondernemers hun deuren. Nog steeds zijn niet alle accommodaties open. Zo is 8,5% van de verenigingen en 7,8% van de ondernemers nog gesloten. Dit is bijvoorbeeld omdat ze niet de gelegenheid hebben om buiten activiteiten aan te kunnen bieden.

Lichte daling

Nu de activiteiten bij bedrijven en verenigingen weer meer mogelijk zijn, is ook een daling van het percentage leden dat zijn geld terugvraagt zichtbaar. Dit is bij verenigingen van 25,9% naar 17,5% gedaald. Bij ondernemers zat er een lichte daling in het percentage, van 9,6% naar 29,3%. Bron: KNHS Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties