Afbeelding

West Yorkshire: Meerdere paarden overleden na vergiftiging

Algemeen
Advertisement
Vorige week werd een aantal paarden op een stal in West Yorkshire ziek. De dieren moesten ingeslapen worden. De oorzaak van de vergiftiging zou een 'besmette voedselbron' zijn.

'Geïsoleerd incident'

Paardenkliniek Hird and Partners heeft verklaard dat zij al sinds 13 oktober de paarden van Clough House (de stal in kwestie) behandelen. Sinds die datum is volgens de kliniek een 'groot aantal' paarden overleden. In de verklaring van de kliniek staat: 'Er zijn aanwijzingen dat het gaat om vergiftiging door een nog onbekende giftige stof. Niets wijst op een besmettelijke ziekte. Het gaat om een geïsoleerd probleem op een bepaalde stal. De bron van de vergiftiging zou een besmette voedselbron zijn, die nu is weggehaald en geen risico meer inhoudt voor andere dieren of mensen.' De kliniek geeft op dit moment geen verdere verklaringen. Men focust er nu op de intensieve zorg voor de zieke paarden.

'Zijn er kapot van'

Een klant van de stal heeft aan Horse and Hound verteld dat haar paard op 18 oktober is overleden. 'Het verdriet is nog vers. Ze was mijn 'horse of a lifetime'. We wijzen niemand met de vinger, het was een tragisch ongeluk. De dierenartsen waren briljant, ze deden hun uiterste best en vochten voor de paarden.' De stalmanager van Clough House zegt dat de stal nauw samenwerkt met de paardenkliniek en dat er nog meer tests uitgevoerd worden. 'Onze dierenartsen zijn geweldig, net als onze klanten. We zijn er kapot van en leven intens mee met onze klanten die hun geliefde paarden op deze tragische manier zijn verloren.' Bron: Horse and Hound Foto: archief [adrotate banner="975"]