Algemeen

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:14

Voormalig Belgisch endurance teamcoach Pierre Arnould geschorst en beboet

Pierre Arnould (61) moest voor het FEI Tribunaal verschijnen en is voor twintig maanden geschorst, heeft een boete van 5.000 Zwitserse frank gekregen en moet 7.000 Zwitserse frank betalen voor het vervalsen van vaccinatierecords van vier endurance-paarden onder zijn hoede.

Actief in de endurance sport

Pierre Arnould houdt zich al 35 jaar bezig met de endurance sport. Hij was jarenlang coach van het Belgische nationale endurance-team, organiseerde twee FEI Endurance Europese Kampioenschappen en een FEI Endurance Wereldkampioenschap. Daarnaast is hij actief als trainer. Hij was van 2011 tot 2014 lid van het FEI Endurance Committee en trad recentelijk op als vertegenwoordiger van de Equestrian Organizers op de FEI Endurance Calendar Task Force, opgericht om de impact van Covid-19 op evenementen aan te pakken.

FEI Endurance Comite

In 2020, met de steun van zijn nationale federatie, stelde Arnould zich voor als lid of voorzitter van het FEI Endurance Comite. Deze functies werden benoemd op de FEI Algemene Vergadering in november 2020, toen Arnould al voorlopig geschorst was.

Sport in diskrediet

Het FEI Tribunaal oordeelde dat Arnould de FEI-paspoorten van vier endurance-paarden heeft vervalst door vaccinatie-inschrijvingen te vervalsen, de handtekening van een dierenarts te na te maken en een oud stempel te gebruiken van een dierenarts die niet langer in België praktiseerde.  Arnould moet zich, gezien zijn positie, aan een hoge gedragsnorm houden, maar bracht met zijn handelen de sport in diskrediet. De FEI vindt zijn gedrag, dat zowel frauduleus is en het vertrouwen ondermijnt in de systemen die door de FEI zijn opgezet om paarden veilig te houden, ernstig. Bron: Persbericht  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties