Zonnige jubileumeditie SMW in Zuidwolde

Zonnige jubileumeditie SMW in Zuidwolde

0 27
Bianca ten Hoeve
Bianca ten Hoeve won de rubriek tandem pony klasse L.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei werd de 31e editie van de samengestelde menwedstrijd in Zuidwolde verreden. Dit jaar was het voor de 25e keer dat de wedstrijd werd gehouden in het buurtschap Steenbergen.

Tijdens deze twee mendagen konden de ruim 90 menners en hun paarden laten zien wat ze in huis hadden.
Parcoursbouwer Anno Zagers had een uitdagend en technisch parcours uitgezet met zes fraaie hindernissen.

Ondanks de hoge temperaturen hadden de paarden er niet echt last van. Er was voldoende water aanwezig om de paarden lekker te koelen. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Dressuur en vaardigheid

Op zaterdag werden de dressuur en vaardigheid verreden en dat viel voor veel deelnemers nog niet mee. Tenminste de vaardigheid niet. Het was niet zo zeer het technische parcours dat voor de vele strafpunten zorgde, maar wel de krappe tijd die gesteld was.

Ondanks dat velen met een hoog tempo door het parcours gingen, leverde het een ware regen aan tijdstrafpunten op. En dat zijn dure strafpunten.

Marathon

Zondag was het de dag van de marathon. Alle hindernissen waren vlakbij elkaar in het buurtschap geplaatst. Hindernis vijf, de bomenhindernis, zorgde voor de meeste problemen. Dat was toch wel een hindernis die met beleid gereden moest worden, vanwege een paar vervelende boomwortels.

Helaas ging dat niet voor iedereen goed en belandden er een paar aanspanningen in deze hindernis op de kant. Zoals gewoonlijk trok de fraaie waterbak het meeste publiek, want dat blijft toch altijd het mooiste om te zien.

Flinke strijd

In de marathon werd er nog een flinke strijd gestreden om de overwinning te kunnen pakken in de verschillende rubrieken, want menig deelnemer had wat strafpunten weg te rijden van de vaardigheid.

Dat de jeugd ook goed mee kan komen werd bewezen in de klasse L enkelspan pony en de klasse L dubbelspan pony.

In de enkelspan rubriek ging Larissa Jansma met de tweede prijs naar huis en bij de dubbelspannen was het Joris Wouda die op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen.

Tekst: Trijntje Lamein

Foto: Hindriëtta Lamein

 

Reacties