Zomercompetitie Friesland: Eelke Messchendorp voor derde keer winnaar

Zomercompetitie Friesland: Eelke Messchendorp voor derde keer winnaar

0 713

Ook dit jaar is er weer een editie van de zomercompetitie geweest in Friesland. Er zijn dit jaar tien wedstrijden georganiseerd. De grote winnaar was Eelke Messchendorp in de rubriek enkelspan paard. Dit was de derde keer dat hij won.

Trainen

Menner Eelke Messchendorp en groom Siede Kempenaar wisten de felbegeerde titel weer in de wacht te slepen na een spannende wedstrijden reeks, waar het soms om seconden ging. Om de winst te behalen is veel training nodig. Het menteam traint gemiddeld 4 keer per week met een training door de bossen en waterpartijen, en dan nog de longeertrainingen om de conditie van het paard op peil te houden.

Een team

Menteam de Mensport (Messchendorp en Kempenaar) hebben een toppaard wat zelf beleerd en opgeleid is tot deze sport. ‘Je bent een team geworden met zijn drieën, het paard Nesta East Wind Ed King Hill speelt daar een grote rol in. Het is een paard wat van nature net als zijn baas rustig is, maar als de training en de wedstrijden er zijn gaan ze er helemaal voor, Nesta is nu 15 jaar in mijn bezit en is een droom die uitkwam, en waar we nog veel van hopen te genieten’, aldus het menteam.

Groot succes

De verschillende organisaties hebben ook dit jaar hun best weer gedaan om mooie wedstrijden neer te zetten. De mooi aangeklede hindernissen maakt het voor de deelnemers dat ze graag elk jaar terugkomen en voor het publiek is het erg leuk om op deze manier kennis te maken met de aangespannen sport. De laagdrempeligheid, voor iedereen toegankelijk maakt het tot een groot succes. Er word ook niet gewerkt met startkaarten en je hoeft niet aangesloten te zijn bij een vereniging. Er zijn zo nu en dan bijvoorbeeld ook combinaties die voor de ervaring meedoen aan de wedstrijden.

De kampioenen van 2017

Enkelspan pony: Marieke van Wengerden
Enkelspan paard: Eelke Messchendorp
Dubbelspan pony: Ynskje Riemersma
Dubbelspan paard: Gerard Hoeksma
Tandem pony: Jan Dijk
Vierspan pony: Anne Fopma
Vierspan paard: Klaas Kraan

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: persbericht
Foto: Foto Meinema

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 6)
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 7)

Reacties