Wierdense Eschruiters’ SWM spannende laatste observatiewedstrijd

Wierdense Eschruiters’ SWM spannende laatste observatiewedstrijd

0 82
Logo Eschruiters Wierden

Het eerste weekend van augustus organiseerden de Eschruiters SWM Wierden, de laatste observatiewedstrijd voor het WK enkelspannen in Kronenberg.

Veel belangstelling

Voor deze SWM wedstrijd was de volledige Nederlandse top afgereisd naar het fraaie terrein in Wierden en liet deze laatste mogelijkheid om geselecteerd te kunnen worden voor het WK niet liggen. Arjan Kleinjan  zorgde wederom voor aansprekende marathonhindernissen, ook de vaardigheid was een ontwerp van zijn hand. Zowel enkelspanbondscoach Ad Aarts als Harry de Ruyter, bondscoach van de paramenners sloeg de verrichtingen met veel belangstelling gade om tot een evenwichtig besluit te kunnen komen wie er geselecteerd wordt voor het komende WK in Kronenberg.

Acht startplaatsen enkelspan

Komende week zal Ad Aarts de acht startplaatsen voor het WK enkelspannen bekend maken.

Spannend

Axel wist in de kundige handen van Saskia Siebers in de dressuur weer te domineren en deze ervaren combinatie werd achtste in de marathon.  Frank van der Vegt en zijn Cosmo behaalden in de dressuur een zesde plaats maar schitterden in de marathon, waardoor ze opklommen naar een voorlopige tweede plaats in het eindklassement. Het verschil tussen Saskia met Axel en Frank met Cosmo bedroeg maar 2,56 punten. En dat maakte het bijzonder spannend!

Vaardigheid

Deze spanning was zeker voelbaar tijdens de vaardigheid en dat kostte Saskia Siebers een balletje terwijl Frank van der Vegt foutloos rondstuurde met Cosmo met slechts een fractie tijdsoverschrijding.  Dit bleek voldoende om SWM Wierden op hun naam te schrijven. Saskia Siebers en Axel werden eervol tweede, gevolgd door Eline Houterman met Vygo, Rudolf Pestman met Diesel en Anniek Schuiling met Aron. En nu maar hopen dat tijdens WK Kronenberg de temperaturen wat milder zijn…

Klik hier voor de uitslagen en de foto’s.

Bron: Hoefnet

Reacties