We kijken uit naar… CHIO Aken!

We kijken uit naar… CHIO Aken!

0 216

Woensdag a.s. begint op het prestigieuze CHIO Aken de vierspanwedstrijd. IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman vormen het Nederlandse team in de landenwedstrijd.

Op woensdag 19 en donderdag 20 juli wordt de dressuur verreden; de marathon is op vrijdag. Op zaterdag is de vaardigheidsproef die meetelt voor de landenwedstrijd.

Kampioenstrio

Het Nederlandse team maakt met deze drie sterk presterende vierspanrijders goede kans om voor de tiende opeenvolgende keer de landenwedstrijd te winnen. Bondscoach Harry de Ruyter houdt vast aan zijn ‘gouden’ trio, dat al jarenlang goed is voor het hoogste podium op kampioenschappen en de hoogste klassering in landenwedstrijden.

De Nederlandse mannen kunnen concurrentie verwachten van vader en zoon Dobrovitz voor Hongarije en de sterke Belgen Glenn Geerts en Edouard Simonet, samen met Dries Degrieck. Ook van de Zwitsers Jérome Voutaz en Martin Wagner mag een en ander verwacht worden en natuurlijk van Michael Brauchle, Christoph Sandmann en Georg von Stein, die zullen worden aangemoedigd door het thuispubliek.

Klik voor de deelnemerslijst.

Klik hier voor meer informatie over het CHIO Aken.

Foto: DigiShots

Reacties