Voorzitter van ‘Aangespannen Paard Kalmthout’ overleden

Voorzitter van ‘Aangespannen Paard Kalmthout’ overleden

De menners van ‘Aangespannen Paard Kalmthout’ zijn in rouw. Hun voorzitter, Louis De Bie, overleed afgelopen zondag nadat er een week eerder een zware tak op hem was gevallen.

‘Met paard en kar rondtrekken, dat is voor mij de hemel op aarde’. Dat zei Louis enkele maanden geleden nog, toen hij met zijn vereniging ‘Het aangespannen trekpaard’ voor de 24e keer met een parade van Belgische trekpaarden en authentieke gespannen door de straten van Essen en Kalmthout trok.

Verbroederen

‘Hij was een man die met hart en ziel leefde voor zijn gezin, zijn paarden en zijn hobby’, aldus de vereniging. Deze werd in 1994 opgericht met als doel trekpaarden­liefhebbers en -menners bij elkaar te brengen om in clubverband samen ritten te rijden. ‘Voor ons is dit evenement een soort van vakantie’, zei De Bie toen nog. ‘We kunnen drie dagen met de paarden rondtrekken en verbroederen. Voor ons is dit de hemel op aarde. We hopen dit nog vele jaren te mogen doen.’

Favoriete paarden

De uitvaartplechtigheid vindt morgen om 10 uur plaats in de dorpskerk van Nieuwmoer. De kist met het lichaam van Louis zal in zijn eigen boerenbietenwagen met houten wielen naar de kerk gebracht worden. Twee van zijn favoriete paarden zullen de wagen voorttrekken. Achter de stoet zullen nog tien trekpaarden met een rouwband meelopen, als eerbetoon voor Louis.

Bron: GVA
Foto: Shutterstock

Reacties