Udo de Haan behaalt wederom 2 kampioenstitels in KFPS Mencompetitie

Udo de Haan behaalt wederom 2 kampioenstitels in KFPS Mencompetitie

0 181
Udo de Haan pakte weer 2 titels in de KFPS mencompetitie

Er gaat bijna geen seizoen voorbij of Udo de Haan weet wel een kampioenstitel te bemachtigen tijdens de KFPS Men-competitie, of dit nu indoor of outdoor is. Ook nu weer ging de titel in de ZZ-klasse naar de menner van Het Swarte Paert uit Hemrik die hiervoor de merrie Het Swarte Paert Lourenske had ingespannen.

Finale

Tijdens CH Rijs werd de finale verreden van de KFPS outdoor mencompetitie. Na de selectiewedstrijden waren de koplopers in de verschillende klassen op een zelfde puntentotaal geëindigd, dus de finaleproeven zouden doorslaggevend zijn.

Klasse B

In de klasse B wist Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies haar koppositie te behouden, al wist Chantal Hekkert-Ogink met Shadow wel de eerste proef te winnen. Chantal werd tweede en Willy Hoekman-de With werd derde met Blomke fan Nylanzathe.

Klasse L

In de klasse L was Liesbeth van der Wal met Rykman de te kloppen koploper. De runner up Nina Tuinman wist met Silke fan Teakesyl beide proeven te winnen en hiermee het kampioenslint op te eisen. Liesbeth eindigde op een tweede plaats. Berber van der Veer mocht met Rixt fan ‘e Wigêri de derde plaats te bezetten.

Klasse M

In de klasse M was het Udo de Haan die met Vita het klassement aanvoerde. Hij wist één proef te winnen en behield daardoor de koppositie. De tweede proef werd gewonnen door Lysbeth Hettinga met Maeije Blomke fan Stal Redia, hiermee eindigden ze in het klassement ook op de tweede plaats.

Klasse Z

Koerina Dijkstra had ook in de klasse Z de beste kaarten, ditmaal met Lutske Bernou fan ‘e Ies.
De eerste proef wist zij te winnen, de tweede proef werd gewonnen door Ria Hettinga met Sjirk fan Stal Redia. Koerina kreeg wederom het kampioenslint in handen, Ria mocht zich als tweede melden.

Klasse ZZ

Ook Udo de Haan had nog een ijzer in het vuur. Met Het Swarte Paert Lourenske wist hij iedereen voor te blijven in de klasse ZZ. Pieter Okkema wist nog wel een proef te winnen met Kije van de Noeste Hoeve, wat hem de tweede plaats opleverde in het eindklassement. Tineke Hettinga wist met Theunie de derde plek te bemachtigen.

Bangazathe beeld

Het bleef spannend wie uiteindelijk met het mooie bronzen beeld, beschikbaar gesteld door Stal Bangazathe in Tersoal, naar huis zou gaan. Zowel Koerina Dijkstra als Udo de Haan hadden een gelijk aantal punten. De ex aequo regeling moest er aan te pas komen en daardoor wist Koerina Dijkstra in de klasse Z het overall kampioenschap te bemachtigen.

Bron: KFPS Mencompetitie/MenSport

Foto: https://karinshobbyfotografie.weebly.com

Reacties