Traditionele Pinksterrit op Eerste Pinksterdag

Traditionele Pinksterrit op Eerste Pinksterdag

0 107

Hippische Vereniging “St. Servatius” organiseert op Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018, de traditionele Pinksterrit.

De koetsentocht Concours Traditionele Aanspanningen is een voorselectie van het Nederlandse kampioenschap van het Traditioneel Gerij. De enige voorwaarde is dat de deelnemers met een origineel rijtuig, voorzien van houten wielen, komen. Alle overige rijtuigen, zoals marathonwagens, zijn van deelname uitgesloten.

Traditioneel

We hebben in de loop der jaren een traditionele koetsentocht opgebouwd die zich onderscheidt door de zorgvuldige afwerking van rijtuig, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan  passende en originele kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van het rijtuig.

Alle aanwezige deelnemers worden beoordeeld op veiligheid en dierenwelzijn. De presentatie vindt plaats volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij (NVTG).

Nieuwe route

Dit jaar zijn er wat veranderingen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren. Er is een nieuwe afwisselende route, die u wederom een mooi stukje Brabant en België laat zien. In de ochtend is er
een individueel traject en in de middag een traject in colonne.

Omdat er individueel gestart wordt vanaf het Eurocircuit te Valkenswaard is er voor de deelnemers de keuze met welke gemiddelde snelheid het eerste traject afgelegd kan worden (7 km/uur of 9 km/uur). De aanspanningen met de laagste snelheid zullen dan als eerste starten.

Defilé

Vanaf de laatste stop in België vertrekken de deelnemers gezamenlijk (in colonne) naar Borkel en Schaft voor het defilé. De startvolgorde zal hier wijzigen afhankelijk van soort koets, type paard en aanspanning om zo voor het publiek tijdens het defilé een gevarieerde en originele stoet te hebben.

In de totale route zijn drie rustpunten opgenomen. De laatste rustpauze is in een weiland in Borkel & Schaft de deelnemers en de paarden de gelegenheid hebben om even tot rust te komen en te genieten van alle
activiteiten.

In Borkel vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Klik hier voor meer info en een inschrijfformulier

Reacties