Toch menwedstrijd in Noordwolde

Toch menwedstrijd in Noordwolde

0 463

In het laatste weekend van augustus was het een gezellige drukte op de Menkaampe in Noordwolde. Daar werd de jaarlijks terugkerende samengestelde menwedstrijd georganiseerd. Het was even spannend of de wedstrijd wel door kon gaan, in verband met het uitblijven van inschrijvingen. Gelukkig waren er uiteindelijk toch voldoende deelnemers om er een mooie wedstrijd van te kunnen maken.

Op zaterdag werden de dressuur en vaardigheid verreden. In de klasse M/Z (KNHS en FEI) wisten twee deelnemers exact dezelfde score neer te zetten in de dressuur. Zowel Paul Versluis als Sonja Ranzijn behaalden hier een score 54,93 strafpunten. Het verschil werd echter gemaakt in de vaardigheid. Sonja liet twee balletjes vallen en Paul drie.

Lastige vaardigheid

Omdat het terrein voor de vaardigheid niet echt heel groot was, was deze best lastig om te rijden. Er waren dan ook slechts drie deelnemers die erin slaagden om alle ballen te laten liggen. Dat waren Jan Kamps (1poL), Albert Postma (2poL) en Bert van Woudenberg (2paL). Dat betekende dan ook dat er gelijk weer wat verschuivingen in het klassement zijn opgetreden.

Zonnige marathon

Op zondag werd de marathon verreden onder zeer zonnige omstandigheden. De organisatie van menvereniging Noordwolde had alle zes hindernissen op één veld geplaatst, waardoor het publiek vanaf het terras kon genieten van mooie mensport. In de rubriek enkelspan paard klasse L reed Xander Tuitjer een hele sterke marathon en werd daarmee ook de winnaar van zijn rubriek.

Paul Versluis nipte winnaar

Hoewel in de klasse M/Z, Sonja Ranzijn na dag 1 aan de leiding ging, liep ze helaas de nodige strafpunten op in het wegtraject en moest ze uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plek. Henri Meringa schreef de marathon op zijn naam, maar dat was niet voldoende om de eerste plek in het eindklassement te bezetten. Hij eindigde op de derde plaats. Met een verschil van minder dan één strafpunt was het Paul Versluis die op het nippertje van Gjalt Jan Jansma wist te winnen.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd wedstrijdweekend. De menners hopen dan ook dat de wedstrijd volgend jaar gewoon weer georganiseerd kan worden en roepen dan ook andere deelnemers op om zich (vroegtijdig) in te schrijven voor deze wedstrijd.

Tekst en foto: Trijntje Lamein

Op de foto:  Twee van de organisatoren van deze wedstrijd, Sake en Marian Bosma

Reacties