SWM Kampioenen Oost

SWM Kampioenen Oost

0 197
De duiventil in Beesd

In Beesd werd de samengestelde wedstrijd toch een driedaagse. Behalve de reguliere wedstrijd werd door de menners uit district Oost ook gestreden om de Districtstitels.

Klasse L

In de grote L-rubrieken werd volop gestreden om de prijzen. Van de vijf te rijden hindernissen was de technische hindernis 3 voor de meesten de scherprechter. Hier viel menig balletje en moest alles meezitten om er soepeltjes doorheen te sturen. Bij de enkelspannen paard won Ekelien ’t Hoog de wedstrijd, Jack werd tweede, maar was wel Districtskampioen. Jeugdtalent Milou Stok won bij de pony-enkelspannen en werd Districtskampioen.  Eline Geurs won met overmacht de marathon met haar razendsnelle tweespan minipony’s. Anouk de Haas won de wedstrijd, Jorn van Olst werd tweede én Districtskampioen.

Klasse M

Rian van Arkel bleef samen met Larissa Reints foutloos in de vaardigheid in de M-klasse bij de tweespan pony’s. Rian reed een dijk van een marathon en stuurde haar tweespan naar de overwinning en won tevens de Districtstitel. Gijs van Veluw werd knap tweede.

Klasse Z

In de klasse Z bij de enkelspan paarden was Jacqueline de Groot met Whisper niet te kloppen: ze reed ver onder de tachtig punten (77,72) en werd tweede in de eindrangschikking. Dressuurwinnares Elke van der Snoek kon het geweld van haar concurrenten niet bijhouden in de marathon en werd overall derde. Koen van Aarle won de enkelspanrubriek.

Wybe Kramer won de Z-klasse tweespan paarden voor routinier Erik Couwenberg. Edwin van der Graaf en Peter de Ronde wisselden stuivertje bij de langspannen: Van der Graaf won.

Pony’s klasse Z

De ponymenners voelen zich in Beesd als een vis in het water. Marissa Schuiling stuurde Kyra met overmacht naar de eerste plaats in de enkelspanrubriek. Na de tegenslag in Beesd vorig jaar beklom zij opnieuw het hoogste treetje van het erepodium.

Tweespannen

Cas Hendriks won dressuur en marathon bij de tweespannen en schreef in zijn rubriek de wedstrijd op zijn naam. Dirk Neerincx was ijzersterk in de vaardigheid en werd tweede.

Vierspannen

Vierspanmenner Joey van der Ham maar was overall de beste.

Klik hier voor alle uitslagen M meerspannen en Z

Klik hier voor alle uitslagen klassen impuls, L en M enkelspan

Bron: Hoefnet

Reacties