Streutker en Wijts scoren het hoogst op Menwedstrijd De Postiljons

Streutker en Wijts scoren het hoogst op Menwedstrijd De Postiljons

0 208
Frans Wijts met Bernardus. Foto Hindriëtta Lamein
Frans Wijts met Bernardus. Foto: Hindriëtta Lamein

De hoogste score op de menwedstrijd van menvereniging De Postiljons werd afgelopen zaterdag gereden bij de dubbelspan paarden. Harry Streutker behaalde in de klasse Z in zijn eerste proef 199 punten en in de tweede proef 195 punten. Dat leverde hem daarmee ook twee keer de eerste prijs op.

Ook bij de enkelspannen werden de beste resultaten neergezet in de hoogste klassen. Hier ging de eerste prijs twee keer naar Frans Wijts in de klasse Z, met 190,5 en 192 punten.

Twee proeven

Twee keer per jaar organiseert de kleine menvereniging De Postiljons een indoorwedstrijd. Meestal doen zij dat in Winschoten. Dit keer was die accommodatie echter niet beschikbaar en werd uitgeweken naar de HJC Manege in Tolbert. Behalve de locatie was ook de wedstrijd anders. Normaal gesproken werd er altijd één dressuurproef gereden en een vaardigheidsparcours. Dit keer bleef de vaardigheid achterwege en hadden de menners de mogelijkheid om twee dressuurproeven te rijden.

Veel afmeldingen

Waar de startlijst eerst bijna 70 starts had, waren er helaas, door omstandigheden, behoorlijk wat afmeldingen geweest. Door flexibiliteit van de organisatie en juryleden, werd er nog wat geschoven in het programma en konden de aanwezigen hun proeven rijden.

Koud

De temperatuur zat ook niet echt mee. Menig menner had nauwelijks nog gevoel in zijn vingers. Maar dat was ook niet zo gek met een temperatuur van -8 graden. Gelukkig liet de organisatie de deelnemers niet lang wachten op de uitslagen. Zodra een rubriek afgerond was en de uitslagen verwerkt waren, werden de prijzen uitgereikt.

Resultaten

Over het algemeen waren er niet echt hoge scores op de uitslagenlijsten te zien. Waar dat dan aan ligt, zullen de meningen over verdeeld zijn. Hoewel het natuurlijk altijd heel gemakkelijk is om dan naar de jury te wijzen, zijn er ook voldoende andere oorzaken. Iedereen zal kunnen beamen dat in deze tijd van het jaar en dan ook nog met deze weersomstandigheden minder getraind wordt dan in de zomer. Daarnaast werk je natuurlijk ook nog eens met een levend wezen die er ook de ene keer meer zin in heeft dan de andere keer en dan misschien in de proef toch even net niet op zijn best was.

Tekst: Trijntje Lamein

Reacties