Stan van Eijk als groom in Amerika

Stan van Eijk als groom in Amerika

0 547
Stan van Eijk op het WK in Lipica in 2017
Stan van Eijk op het WK in Lipica in 2017

Internationaal tweespanrijder Stan van Eijk en zijn gezin zijn door de de Amerikaanse menners Scott en Kathrin Dancer uitgenodigd voor een vakantie in Florida. Een soort van werkvakantie, want dit weekend groomt Van Eijk voor Kathrin Dancer op Live Oak International.

‘Ik groom in de marathon en help haar met de vaardigheid’, zegt Van Eijk. Vandaag komt Kathrin Dancer in de dressuur aan de start met haar vos Warmbloedpaarden Redford en Joop van den Bruel. Redford is een 19-jarige Hannoveraanse ruin en Joop is een 9-jarige BWP’er. Daarnaast heeft ze ook de 19-jarige Hannoveraan Watson mee. ‘Het zijn drie goeie vossen’, meent Van Eijk.

Vaker mee geweest als groom

Van Eijk is al vaker mee geweest als groom van Kathrin Dancer en diens partner Scott. ‘Twee keer naar het WK en naar verschillende andere wedstrijden’, zegt hij. De 28-jarige tweespanrijder uit Schinveld reed zelf vorig jaar in Lipica zijn eerste WK en werd er individueel achtste. Een jaar eerder maakte Van Eijk deel uit van het Nations Cup team dat goud won in Pau. Van Eijk werd in 2014 in Deurne Nederlands kampioen tweespan paarden en in 2017 in Hulsberg won hij brons.

Scott en de in Duitsland geboren Kathrin Dancer wonen overigens een deel van het jaar in Nederland, waar ze op steenworp afstand van Boyd Exell een woning huren in Valkenswaard.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van Live Oak International

Reacties